x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: Η ιστορία ξαναγράφεται με δυτικό προσανατολισμό

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Ποια είναι η σημειολογία των Patriot και γιατί είναι σημαντικά για την #Ukraine;
 
Ο Ουκρανικός Στρατός για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου φαίνεται να αποκτά πολυστρωματική αεράμυνα τουλάχιστον 4 υψομετρικών στρώσεων όντας ικανός να αναχαιτίζει βλήματα cruise και βαλλιστικά. Ίσως για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία θα δούμε αμερικανικό σύστημα αεράμυνας (τύπου Patriot) με τεράστια σημειολογική βαρύτητα να επιχειρεί έναντι Ρωσικών Πυραύλων και Μαχητικών Αεροσκαφών 3ης+ γενιάς.
 
Η βαρύτητα της προμήθειας των Patriot ΔΕΝ έγκειται στο τακτικό/επιχειρησιακό αποτύπωμα που αφήνουν στο πεδίο της μάχης. Η βαρύτητα τους έγκειται στην στρατηγική/πολιτική ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ του Α/Α Συστήματος και γίνεται αντιληπτή από την επίσκεψη Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον. Όπως και με την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ μέσω μεταφοράς αντιαεροπορικών συστημάτων τέτοιου τύπου σε μία περιοχή παγιώνουν την μακροχρόνια παρουσία και προστασία της συγκεκριμένης χώρας αλλά και των ΚΟΙΝΩΝ τους συμφερόντων. Να σημειωθεί πως συγκυριακά η μεταφορά Patriot στην Σαουδική Αραβία έγινε μετά από οργάνωση κοινής ενεργειακής πολιτκής μεταξύ ΗΠΑ και Σ.Α. Τα αντισταθμιστικά οφέλη για τις ΗΠΑ ήταν πολλά.
 
Σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε δυσπιστία περί της συγκεκριμένης σημειολογικής κίνησης από μεριάς ΗΠΑ μέσω των Patriot, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, κατά την Τουρκική Επιχείρηση του 2020 έναντι της Συρίας ζητούσε απεγνωσμένα μεταφορά Patriot στην Άγκυρα με σκοπό να οριστικοποιηθούν και να παγιωθούν τα Τουρκικά αιτήματα έναντι του συμπλόκου Σύρια-Ρωσία-Ιράν στο Ιντλιμπ. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για ενα τακτικό πλεονέκτημα αλλά για την έμμεση νομιμοποίηση/στήριξη ορισμένων πολιτκών αιτημάτων (και ενεργειών) της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας.
 
Ποιοι είναι οι συμβολισμοί κατά την επίσκεψη Ζελένσκι;
 
Το ταξίδι αυτό αποτελεί την πρώτη ”γνωστή” επίσκεψη του προέδρου Ζελένσκι στο εξωτερικό μετά την Ρωσική εισβολή. Συμβολικά ταιριάζει με την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ στις 26 Δεκεμβρίου 1941 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μίλησε στο Κογκρέσο (όπως και ο Ζελενσκι) υπογραμμίζοντας την δύναμη της διατλαντικής συμμαχίας λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα του Περλ Χάρμπορ και την είσοδο της Αμερικής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Η επίσκεψη αυτή και η μεταφορά των patriot λειτουργεί σαν μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και προς την πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που έχει εκφράσει όλο και περισσότερο την αντίθεσή της σε αύξηση βοήθειας για την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι αφού επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Μπαχμούτ θα μεταφέρει μια σημαία που του έδωσαν οι μαχητές σε “εκείνους των οποίων οι αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές για την Ουκρανία”.
“Αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ουκρανία – προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα και το επόμενο έτος”, δήλωσε ο Ζελένσκι την Τρίτη στο νυχτερινό εθνικό του διάγγελμα.
 
Συμπέρασμα
 
Όπως αναφέρει ο Kissinger, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί διπλωματική λύση για την λήξη αυτού του πολέμου. Η περαιτέρω ενίσχυση της Ουκρανίας με αμερικανικά/δυτικά γεωοικονομικά και οπλικά δίκτυα δεν αφήνει δεύτερες σκέψεις στην Ρωσία σχετικά με τις προθέσεις της Δύσης απέναντι της. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο κάτι τέτοιο μπορεί να μην ανησυχεί κανέναν. Σε μακροχρόνιο επίπεδο όμως ανησυχεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς και τους Γάλλους οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται για συμβατική εμπλοκή με έναν ”νεότερο και αποτελεσματικότερο ρωσικό στρατό” σε μακροχρόνιο επίπεδο.
 
Υ.Γ. και μία ταπεινή υπενθύμιση. Στην Διεθνή Πολιτική τίποτα δεν είναι δωρεάν. Πόσο μάλλον όλη αυτή η στρατιωτικοβιομηχανική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Τα αντισταθμιστικά οφέλη για τις ΗΠΑ είναι τεράστια. Η Ουκρανία ”πωλείται” κυριολεκτικά, ειδικά ο κλάδος της ενέργειας και της οικονομίας. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα ”κακό”. Αναβιώνει ένας μεγάλος κλοιός πέριξ της Μόσχας. Τα γεγονότα προ 11 μηνών στο Καζακστάν δεν ήταν τυχαία.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software