x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ποιοι βλέπουν ελληνοτουρκική κλιμάκωση στο Αιγαίο μέσα στο 2023

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ευρύ κύκλο συζητήσεων προκάλεσε στην Τουρκία η αναφορά του βρετανικού Economist στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής κλιμάκωσης στο Αιγαίο το 2023.

«O Eρντογάν θα επιλέξει αντιπαράθεση είτε στη Συρία είτε στο Αιγαίο με την Ελλάδα» έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό.

«Ο κ. Ερντογάν μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατηφόρα, την κακή τύχη του μέσω αντιπαράθεσης, είτε με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, είτε με τον παλιό εχθρό την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια δικαιώματα. Με τις ελληνικές εκλογές επίσης στη γωνία, ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υπαρκτός» λέει ο Economist.

Μεταξύ των αναλυτών η παρουσιάστρια του CNN Turk, Γκιοκσού Ονγκορέν Οζγκιούρ ανέφερε: «Μεταξύ των δυο χωρών ξέρουμε πως υπάρχει ένταση, όπως και μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως εδώ υπάρχει μια πρόταση που λέει πως η Τουρκία ίσως κάνει κάποια επέμβαση. Όταν διαβάζω αυτόν τον όρο για επέμβαση έρχονται στο νου μου διάφορα σενάρια, όπως τα Ίμια ή κάτι άλλο».

Ο στρατηγικός αναλυτής Αμντουλάχ Τσιφτσί ανέφερε: «Μα ο πρόεδρός μας έχει δηλώσει ήδη πως ‘μια νύχτα μπορούμε να έρθουμε ξαφνικἀ’. Τι άλλο  να πει; ‘Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικἀ μια νύχτα’, το είπαμε αυτό».

Η δημοσιογράφος ρώτησε: «Δηλαδή, μου λέτε τι άλλο να περιμένουμε μου λέτε, έτσι δεν είναι;».



e-genius.gr ...intelligent web software