x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα κούρσα εξοπλιστικών

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Βερολίνο ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως σκοπεύει να στείλει κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα εφοδιασμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Christian Charisius/Reuters), δήλωσε χθες ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Έχουν παραδοθεί 30 συστήματα

Λεπτομέρειες δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά μετά την παράδοση των οπλικών συστημάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον κ. Χέμπεστραϊτ, τα αντιαεροπορικά δεν θα προέλθουν από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, που παρέλαβε τα τελευταία πριν δέκα χρόνια, αλλά είτε από αποθήκες της αμυντικής βιομηχανίας είτε από το Κατάρ, όπου στάδια στα οποία διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου φυλάσσονται από τέτοια άρματα.

 

 

 

Ως αυτό το στάδιο έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 30 τέτοια αντιαεροπορικά συστήματα από τα αποθέματα της γερμανικής κατασκευάστριας KMW, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προχωρημένα ρωσικά συστήματα

 

 

 

Στο μεταξύ, ο υπουργός αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τώρα νέα προχωρημένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποσχόμενων συστημάτων με τη συνεπακόλουθη χρήση τους στη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε συνάντηση στρατηγών στο υπουργείο Αμυνας.

philenews / in.gr



e-genius.gr ...intelligent web software