x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ισραηλ: Η πατριωτική Δεξιά που πιέζει Εβραίους και Παλαιστίνιους

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ πιάστηκε κατα λάθος να λέει ότι «όλος ο κόσμος ανησυχεί» για τις ακροδεξιές θέσεις του νεοεκλεγέντα βουλευτή Ιταμάρ  Μπεν-Γκβίρ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χέρτζογκ είχε μια διαβούλευση με το υπερορθόδοξο κόμμα Shas για τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, όταν το σχόλιό του για τον Μπεν-Γκβίρ, έναν υπερεθνικιστή που πρόκειται να γίνει υπουργός στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πιάστηκε από ένα μικρόφωνο που προφανώς νόμιζε ότι ήταν κλειστό.


«Έχετε έναν σύντροφο για τον οποίο ανησυχεί ολόκληρος ο κόσμος γύρω μας. Του το έχω πει επίσης», ακούστηκε να λέει ο Χέρτζογκ στο τέλος της συνάντησης την Τετάρτη.

«Θα έχετε πρόβλημα με το Όρος του Ναού. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα», είπε ο Χέρτζογκ, αναφερόμενος στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα, στο οποίο οι ακροδεξιοί Ισραηλινοί έχουν εισέλθει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, παραβιάζοντας τους από καιρό συμφωνημένους κανόνες πρόσβασης.

Το γραφείο του Χερζογκ επανέλαβε αργότερα ότι ο πρόεδρος είχε συζητήσει αυτές τις ανησυχίες απευθείας με τον Μπεν-Γκβίρ.

Ο Μπεν-Γκβίρ, ο οποίος ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Jewish Power, που αναμένεται να βρεθεί στη νέα κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Νετανιάχου μετά τη νίκη στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Είναι περισσότερο γνωστός ως υπερεθνικιστής προβοκάτορας που μισεί τους Παλαιστίνιους, αλλά φαίνεται επίσης ως εκπρόσωπος μιας τάσης της πατριωτικής δεξιάς που αναμένεται να αναδιατάξει το τοπίο.

Το 2007, καταδικάστηκε για υποκίνηση ρατσισμού, καταστροφή περιουσίας, κατοχή προπαγανδιστικού υλικού μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης και υποστήριξη μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης - της παράνομης ομάδας Kach του Μειρ Καχάν, στην οποία εντάχθηκε όταν ήταν 16 ετών.

Πρόσφατα εξέφρασε ενδιαφέρον να γίνει υπουργός με αρμοδιότητα την αστυνομία, προκαλώντας συναγερμό στους Παλαιστίνιους για πιθανή αύξηση της βίας.

Η νέα κυβέρνηση του Νετανιάχου είναι πιθανό να είναι μια από τις πιο δεξιές στην ιστορία του Ισραήλ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπεν-Γκβίρ είπε ότι είχε «πολλές γόνιμες συνομιλίες» με τον πρόεδρο και ότι σκοπεύει να εξηγήσει τις θέσεις του κόμματός του Εβραϊκή Εξουσία.

Οι διαβουλεύσεις του προέδρου με τα πολιτικά κόμματα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Θα χρησιμοποιήσει έναν υποψήφιο για να σχηματίσει κυβέρνηση την Κυριακή, ανέφερε το γραφείο του.

Οι εκλογές της περασμένης εβδομάδας ήταν οι πέμπτες σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Μαζί με μικρότερα ακροδεξιά και θρησκευτικά κόμματα, το κόμμα του Λικούντ πήρε 64 έδρες στο κοινοβούλιο των 120 εδρών, δίνοντας στον Νετανιάχου σταθερή πλειοψηφία και διευκολύνοντας τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.



e-genius.gr ...intelligent web software