x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανία: Τακτικός ελιγμός του Πούτιν η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα;;

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Χερσώνα; Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη (9/11) ότι θα αποσύρει στρατεύματα από την πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας.

 

Πρόκειται για την πόλη που κατέλαβε τις πρώτες ημέρες του πολέμου. Είναι μια νέα ταπείνωση για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή συμβαίνει κάτι άλλο;

 

Ο διοικητής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να συνεχίσει να τροφοδοτεί την πόλη, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.

 
 
 

Σύμφωνα με το Politico, η υποχώρηση είναι ένα νέο πλήγμα για τη Μόσχα: Η Χερσώνα ήταν η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα από τότε που ξεκίνησε η πλήρους κλίμακας εισβολή του Κρεμλίνου τον Φεβρουάριο.

Ήταν μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που προσαρτήθηκαν παράνομα από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε, ο Πούτιν είπε ότι οι Ουκρανοί που ζουν σε αυτές τις περιοχές «γίνονται πολίτες μας για πάντα».

 

Σε ένδειξη της πολιτικής αναταραχής στη Μόσχα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Κίεβο.

Η πρόταση της Ρωσία για διαπραγματεύσεις

«Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να έχουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναδεικνύονται αυτή τη στιγμή», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αυτή είναι μια τεράστια μείωση στις απαιτήσεις του Κρεμλίνου στις αρχές του πολέμου, σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες για ολοκληρωτική παράδοση της Ουκρανίας.

Αλλά μετά τις επιτυχίες του στρατού της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη χώρα, το Κίεβο θέτει σκληρούς όρους για συνομιλίες.

 

«Οι πόροι της Ρωσίας είναι κοντά στο όριο. Εξ ου και υστερικά αιτήματα για διάλειμμα», δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του γραφείου του προέδρου Volodymyr Zelenskyy.

Ο Ζελένσκι είπε αυτή την εβδομάδα ότι το Κίεβο είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις, αλλά ότι η Ρωσία θα πρέπει να συμφωνήσει: «Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, σεβασμός του Χάρτη του ΟΗΕ, αποζημίωση για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, τιμωρία κάθε εγκληματία πολέμου και εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα ξανασυμβει».

Προς το παρόν, η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο.

Η εντολή Σοϊγκού για απόσυρση δυνάμεων

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, διέταξε την απόσυρση των στρατευμάτων από τον Δνείπερο την Τετάρτη.

«Ξεκινήστε με την απόσυρση των στρατευμάτων και λάβετε όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφαλή μεταφορά προσωπικού, όπλων και εξοπλισμού μέσω του ποταμού Δνείπερου», διέταξε ο Σόιγκου τον Σουροβίκιν, σύμφωνα με το TASS .

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από ήττες για τον ρωσικό στρατό.

Αναγκάστηκε να υποχωρήσει από το Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία πριν από έξι μήνες, αφού συνάντησε λυσσαλέα αντίσταση στην αρχική εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη δυτική όχθη του Δνείπερου στη Χερσώνα δέχθηκαν αυξανόμενη πίεση όταν ο ουκρανικός στρατός, εξοπλισμένος με δυτικούς πυραύλους και πυροβολικό, έκοψε τις περισσότερες γέφυρες στον ποταμό, αναγκάζοντας τους Ρώσους να τροφοδοτήσουν τις δυνάμεις τους με φεριμπότ.

«Θα σώσουμε, το πιο σημαντικό, τις ζωές των στρατιωτών μας και τη μαχητική αποτελεσματικότητα των στρατευμάτων. Είναι μάταιο να τα κρατάμε στη δεξιά όχθη σε μια περιορισμένη περιοχή», είπε ο Σουροβίκιν, ο οποίος ηγήθηκε της αιματηρής επέμβασης της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός υποστράτηγος Mykhailo Zabrodskyi είπε στο ουκρανικό κοινοβούλιο ότι οποιαδήποτε ρωσική απόσυρση από το προγεφύρωμα κοντά στην πόλη Kherson είναι, «κατ’ αρχήν, λογική και ακόμη και λογική γι’ αυτούς».

Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία ζητά την απομάκρυνση των αμάχων από τη Χερσώνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι η σημαία της κατεβαίνει από κτίρια σε όλη την πόλη.

Παίζει να είναι ρωσική παγίδα;

Την Τετάρτη, οι αρχές που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία δήλωσαν ότι ο διοικητής της περιφέρειας της Χερσώνας που υποστηρίζει τη Μόσχα Kirill Stremousov σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Αναλυτές λένε ότι η Ρωσία κατασκευάζει αμυντικά έργα στην ανατολική πλευρά του Δνείπερου, με στόχο να σταματήσει το επόμενο στάδιο μιας ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές είναι προσεκτικές, φοβούμενες ότι η είδηση ​​της υποχώρησης μπορεί να είναι παγίδα.

«Δεν βλέπουμε σημάδια ότι η Ρωσία εγκαταλείπει τη Χερσώνα χωρίς μάχη», είπε ο Podolyak.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε στους δημοσιογράφους: «Είδαμε την ανακοίνωση, αλλά φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τι πραγματικά θα συμβεί στο έδαφος.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πώς οι γενναίες ουκρανικές δυνάμεις είναι σε θέση να απελευθερώσουν περισσότερα ουκρανικά εδάφη».



e-genius.gr ...intelligent web software