x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Παιχνίδια της Αγκυρας με το τουρκικό γεωτρύπανο “Αμπντουλχαμίτ Χαν”

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε πόλεμο νεύρων επιδίδεται η Άγκυρα. Το γεωτρύπανο “Αμπντουλχαμίτ Χαν” βγήκε από το λιμάνι Τασουκού αλλά παραμένει από χθες νοτιοδυτικά, στο ίδιο σημείο, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας πλέει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Άγκυρα πραγματοποίησε την απειλή της νωρίτερα του αναμενόμενου και έβγαλε για έρευνες το “Αμπντουλχαμίτ Χαν”, το τέταρτο γεωτρύπανό της.

H έξοδος του τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΝ. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους.

 

Σύμφωνα ωστόσο με την ιστοσελίδα Marine Traffic το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει από χθες νοτιοδυτικά, στο ίδιο σημείο, ενώ άγνωστο παραμένει τελικά πότε θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, το τουρκικό γεωτρύπανο ξεκίνησε απλώς τα δοκιμαστικά στις τουρκικές ακτές εν όψει του ταξιδιού του, ενώ η Τουρκία θέλει να κρατήσει σε αγωνία την Ελλάδα και την Κύπρο για την τοποθεσία της γεώτρησης ως μέρος της τακτικής της.

 

Όπως είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο “το τουρκικό γεωτρύπανο Adbulhamid Han θα ξεκινήσει μια αποστολή στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου αναχωρώντας από το λιμάνι της Μερσίνας” στα νότια της χώρας.

Στα τέλη Ιουνίου τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η πρώτη περιοχή ερευνών του νέου τουρκικού γεωτρύπανου θα είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Τι αναφέρει το MEGA

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, το γεωτρύπανο “Αμπντουλχαμίντ Χαν”, βρισκόταν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα 15 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Σελεύκειας της Τουρκίας, και πραγματοποιούσε δοκιμές των συστημάτων του εν πλω.

 

Επιπλέον συνοδεύεται από το ανεφοδιαστικό “Ιλχάν”, ενώ κοντά του πλέει, ακόμα, ένα ρυμουλκό καθώς και ένα πολεμικό πλοίο του τουρκικού στόλου.

Παρακολουθείται τόσο από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software