x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το Ντονμπάς στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η επαρχία του Ντονέτσκ πλέον μετράει ώρες για την τελική απελευθέρωσή από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς επίσημα πλέον η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Έτσι μετά το τέλος των μαχών στο Λουγκάνσκ με την αποχώρηση των πιστών στο Κίεβο δυνάμεων το Ντονμπάς θα είναι πλέον στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. 

Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς σε μια προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει προσφυγικό κύμα που θα κινηθεί μαζί με τον στρατό που πλέον είχε τις επιλογές ή της υποχώρησης ή της καταστροφής (ή για σχολιαστές να τους χρησιμοποιήσει ως ασπίδα προστασίας).

Οι πόλεις που έχουν απομείνει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

 

“Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. “Παρακαλώ απομακρυνθείτε”, πρόσθεσε. “Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας”.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software