x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Τούρκοι λένε πως πραγματοποίησαν επιχείρηση «έρευνας και διάσωσης» στις… Κυκλάδες!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στις 29 Ιουνίου έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις Κυκλάδες!

 
 
 

Συγκεκριμένα την  Πέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Ακτοφυλακή με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης (SAR), στο Αιγαίο πέλαγος εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ  (η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Aθηνών).

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

 

«Στις 29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία.

Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας και  μεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από βίντεο στα οποία ευκρινώς διακρίνεται το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, καθώς επίσης ο διασώστης, ο υποτιθέμενος «ασθενής» και διάφορες προπαγανδιστικές λήψεις.

 

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη «σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία».

Τα πιθανά σημεία περιλαμβάνουν τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και της Νάξου, δηλαδή με λίγα λόγια στις Κυκλάδες!

Τα «όρια» της «τουρκικής δικαιοδοσίας» είναι τα ίδια με αυτά που οι Γκρίζοι Λύκοι παρουσίασαν πρόσφατα με χάρτη καθώς επίσης παρουσιάστηκαν τα ίδια ακριβώς και από την τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών στην ιστοσελίδα της.

 

Το ότι η ανακοίνωση για την επιχείρηση «έρευνας και διάσωσης» βγήκε πριν παρουσιαστεί ο χάρτης Μπαχτσελί όπως και ο χάρτης της τουρκικής Ακτοφυλακής, δείχνει πως υπήρχε μεθοδευμένο σχέδιο το οποίο προετοιμάζονταν εδώ και αρκετές ημέρες.

 

Πάντως αυτό αποτελεί και απάντηση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που ζητούσε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να πάρει θέση σχετικά με τον χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός του εταίρος με τον οποίο θεωρεί ως τουρκικά τα νησιά του Α.Αιγαίου και θεωρεί τουρκική και την Κρήτη.

 

Η τουρκική Ακτοφυλακή δεν δρα μόνη της ούτε ανακοινώνει ότι της έρθει αλλά εκτελεί την επίσημη πολιτική του τουρκικού κράτους.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software