x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η «πράσινη μετάβαση» είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Μάχη Γραικού

Πράσινη ατζέντα, μείωση εκπομπών, χορτοφαγία, απόπειρα μείωσης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ιδεοληπτική οικολογία γενικότερα. Κάποτε περιθωριακές, οι πολιτικές αυτές έγιναν σήμερα συστημικές και καταστρέφουν την ανθρωπότητα, καταδικάζοντάς την στην πείνα. Μην κινείστε, μην παράγετε, μην καταναλώνετε, μη το ένα, μη το άλλο. Η ποιότητα ζωής μας κατρακυλά, ο τρόπος ζωής μας αλλάζει δια της βίας δια της κοινωνικής μηχανικής που τα έβαλε και με τη διατροφή μας. Διότι, όλα τα παραπάνω επιβάλλονται με την επίκληση μιας «επιστήμης», όπου ακούγεται η μία και μόνη άποψη: η συστημική. Κάποιοι προειδοποιούν για τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής. Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και επαγγελματίας στο χώρο της επικοινωνίας, Μίχαελ Σέλενμπεργκερ, είναι συνιδρυτής του Breakthrough Institute, ενός περιβαλλοντικού ερευνητικού κέντρου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Και εδώ και καιρό, προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της πολιτικής που έχει υιοθετήσει η Δύση, με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος. Φυσικά, λέει πράγματα που δεν αρέσουν στο σύστημα. Εμείς όμως εδώ στην «ΕΩ», παρακολουθούμε εδώ και καιρό και με πολύ ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του. Σε ένα κείμενό του λοιπόν που αναρτήθηκε χθες, μαθαίνουμε τους λίγους για την κατάρρευση στη «σοσιαλιστική» Σρι Λάνκα, που έχει παραδοθεί στο χάος. Αυτά δεν θα τα διαβάσετε και δεν θα τα ακούσετε πουθενά αλλού.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ESG» ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΝΟΧΟΣ!

Τι λέει ο Αμερικανός συγγραφέας: «Ο βαθύτερος λόγος για την πτώση της Σρι Λάνκα είναι ότι οι ηγέτες της - ξεκινώντας από τον πρώην πρόεδρο Μαϊθριπάλα Σιρισένα και συνεχίζοντας με τον διάδοχό του, τον πρόσφατα έκπτωτο Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε - έπεσαν κάτω από το ξόρκι των δυτικών ‘πράσινων’ ελίτ που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία και το ‘ESG’ (σ.σ. Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση - μη χρηματοοικονομικοί παράγοντες που εξετάζονται στην αναπτυξιακή διαδικασία), το οποίο αναφέρεται σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται σύμφωνα με υποτιθέμενα υψηλότερα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβερνητικά κριτήρια. Η Σρι Λάνκα έχει σχεδόν τέλεια βαθμολογία ESG, 98 — υψηλότερη από τη Σουηδία (96) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (51). Τι σημαίνει να έχεις τόσο υψηλή βαθμολογία ESG; Εν ολίγοις, σήμαινε ότι τα δύο εκατομμύρια αγρότες της Σρι Λάνκα αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, καταστρέφοντας τον κρίσιμο γεωργικό τομέα της… Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απαγόρευση των χημικών λιπασμάτων στη Σρι Λάνκα, η οποία πέρασε πέρυσι και ήταν κεντρικός στην προσπάθεια της χώρας να συμμορφωθεί με το ESG». Κοιτάξτε τι έκαναν οι σοσιαλιστικές – οικολογικές ουτοπίες σε μια φτωχή χώρα, λίγο μετά και την κατάρρευση του τουρισμού ελέω covid! Α, ναι, οι «προοδευτικοί» και «φιλελεύθεροι» υποστηρικτές της «πράσινης μετάβασης» ξέχασαν να σας τα πουν αυτά.

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τα όσα λέει ο Αμερικανός ειδικός, σοκάρουν: «Το ένα τρίτο των αγροτικών εκτάσεων της Σρι Λάνκα ήταν αδρανές το 2021 λόγω της απαγόρευσης των λιπασμάτων. Πάνω από το 90% των αγροτών της Σρι Λάνκα χρησιμοποιούσαν χημικά λιπάσματα πριν απαγορευτούν. Μετά την απαγόρευσή τους, ένα εκπληκτικό 85% υπέστη απώλειες καλλιεργειών. Η παραγωγή ρυζιού μειώθηκε κατά 20% και οι τιμές εκτοξεύτηκαν κατά 50% σε μόλις έξι μήνες. Η Σρι Λάνκα έπρεπε να εισαγάγει ρύζι αξίας 450.000.000 δολαρίων, παρά το γεγονός ότι ήταν αυτάρκης μόλις μήνες νωρίτερα. Η τιμή των καρότων και της ντομάτας πενταπλασιάστηκε. Όλα αυτά είχαν δραματικό αντίκτυπο στους περισσότερους από τα 15.000.000 εκ των 22.000.000 ανθρώπων της χώρας που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τη γεωργία. Τα πράγματα ήταν χειρότερα για τους μικρότερους αγρότες. Στην περιοχή Ραζανγκανάγια, όπου η πλειονότητα των αγροτών εκμεταλλεύεται οικόπεδα δυόμισι στρεμμάτων, οι οικογένειες ανέφεραν μειώσεις 50% έως 60% στη σοδειά τους. Πριν από την απαγόρευση, αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες αγορές στη χώρα, με τόνους και τόνους ρυζιού και λαχανικών’, δήλωσε ένας αγρότης νωρίτερα φέτος. ‘Αλλά μετά την απαγόρευση, έγινε σχεδόν μηδενική. Αν μιλήσετε με τους μύλους ρυζιού, δεν έχουν απόθεμα επειδή η σοδειά των ανθρώπων έπεσε τόσο πολύ. Το εισόδημα όλης αυτής της κοινότητας έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο’. Αλλά η ζημιά στο τσάι ήταν το κλειδί για την καταστροφή της Σρι Λάνκα. Πριν από το 2021, η παραγωγή τσαγιού επέφερε  1,3 δις δολάρια σε εξαγωγές ετησίως. Οι εξαγωγές τσαγιού πλήρωναν το 71% των εισαγωγών τροφίμων της χώρας πριν από το 2021. Η απαγόρευση των λιπασμάτων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, άλλαξε τα πάντα. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης, ο Πρόεδρος, συνειδητοποιώντας ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, ήρε την απαγόρευση εισαγωγής χημικών λιπασμάτων — και στη συνέχεια, δύο ημέρες αργότερα, την επανέφερε. Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά και προβλέπονται ευρέως από τους αγρότες τσαγιού, με τις εξαγωγές να καταρρέουν κατά 18% μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 - φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. ‘Δεν έχουμε αρκετά χημικά λιπάσματα’, παραδέχτηκε ο Ραγιαπάκσε τον Δεκέμβριο του 2021, ‘επειδή δεν τα εισάγαμε. Υπάρχει έλλειψη’. Τον Μάιο του 2022, η Σρι Λάνκα απέτυχε να πληρώσει 77.000.000 δολάρια για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό ποσό στο μεγαλύτερο σύστημα πραγμάτων, αλλά η αδυναμία πληρωμής δυσκόλεψε τη Σρι Λάνκα να δανειστεί χρήματα. Έτσι, υποτίμησε το νόμισμά της, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 30% και η κυβέρνηση ξέμεινε από τα μετρητά που χρειαζόταν για την εισαγωγή καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων». Σοσιαλισμός και «πράσινη μετάβαση» χέρι – χέρι, ρήμαξαν άλλη μια χώρα.  

ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ… «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ»!

Είστε ακόμα ευχαριστημένοι από τις ενοχικές πολιτικές των αριστερών ελίτ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που συνεπικουρούνται από τους άνευρους φιλελεύθερους της Δύσης; Ο πολιτισμός μας καταστρέφεται. Εμείς εδώ στην «ΕΩ» σας τα αναφέραμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η «πράσινη μετάβαση» σημαίνει πείνα για όλους μας. Σημαίνει μείωση της γεωργικής και της κτηνοτροφικής παραγωγής, σημαίνει έλλειψη βασικών ειδών, σημαίνει ριζοσπαστικοποίηση και γενικευμένο χάος. Η Δύση αυτοκαταστρέφεται συστηματικά, συμπαρασύροντας μαζί της όσους είχαν την ατυχία να την εμπιστευθούν.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software