x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Στην Γερμανία απαγορεύτηκε σε βιολόγο να δώσει διάλεξη περί φύλων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο (HU) ακύρωσε τη διάλεξη ενός επιστήμονα λίγες ημέρες πριν από τη «Μακρά Νύχτα της Επιστήμης 2022».

Η βιολόγος και διδακτορική φοιτήτρια στο HU, Marie-Luise Vollbrecht, θα έδινε διάλεξή με θέμα: «Το Φύλο δεν είναι το ίδιο με το φύλο. Φύλο, φύλο και γιατί υπάρχουν μόνο δύο φύλα στη βιολογία».

 

Η εκδήλωση «Long Night of Science» λαμβάνει χώρα στη Γερμανία κάθε χρόνο και επιτρέπει σε μεγάλα επιστημονικά ιδρύματα να πραγματοποιούν διαλέξεις και επιδείξεις για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με την Vollbrecht, ήθελε να χρησιμοποιήσει την εξελικτική βιολογία για να καταλήξει – επίσης με παραδείγματα από τον κόσμο των ζώων και των φυτών – γιατί υπάρχουν μόνο δύο φύλα από βιολογική άποψη και ότι το βιολογικό φύλο (φύλο) και η ταυτότητα του φύλου (φύλο) είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Ωστόσο, ακτιβιστές από μια ομάδα που ονομάζεται «Ομάδα Εργασίας Κριτικών Δικηγόρων» αποδοκίμασαν τη θέση της Vollbrecht ως «αντιεπιστημονική, απάνθρωπη και εχθρική προς τους queer και τους τρανς». Κατηγόρησαν το Πανεπιστήμιο Humboldt (HU), όπου εργάζεται η βιολόγος, ότι προσφέρει τη σκηνή σε έναν «γνωστό υπερεχθρικό ομιλητή» και διακήρυξαν στο Twitter ότι «δεν υπάρχει χώρος για queer εχθρότητα στο πανεπιστήμιό μας. Τα λέμε στο δρόμο!»

 

Όπως αναφέρει η Die Welt, η HU ανακοίνωσε αργότερα ότι ακύρωσε τη διάλεξη της Vollbrecht επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια, προσθέτοντας ότι ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία για την εμφάνισή της και ότι αναμενόταν επίσης μια αντιδιαδήλωση.

“Λυπούμαστε πολύ που η κα Βόλμπρεχτ δεν μπορεί να δώσει τη διάλεξη”, φέρεται να είπε η επικεφαλής επικοινωνίας του HU, Μπίργκιτ Μάνγκελσντορφ. Επέμεινε ότι η απόφαση εξυπηρετούσε μόνο το σκοπό της ασφάλειας και ότι το πανεπιστήμιο «ψάχνει έναν τρόπο ώστε η κ. Vollbrecht να μπορεί να μιλήσει για τη δουλειά της στο HU σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Αλλά η διάλεξη ακυρώθηκε – για λόγους ασφαλείας, όπως είπαν οι διοργανωτές στην βιολόγο.

Μια εκπρόσωπος του HU εξήγησε όταν ρωτήθηκε: «Η διάλεξη της Vollbrecht ακυρώθηκε προς το συμφέρον της όλης εκδήλωσης και των επισκεπτών. Η συζήτηση για τη διάλεξη απειλεί να επισκιάσει όλες τις άλλες ομιλίες».

Η ίδια η Vollbrecht είπε ότι η ακύρωση της προκάλεσε «θλίψη».

Και περαιτέρω: «Η οπισθοχώρηση μπροστά σε ριζοσπαστικούς βίαιους ακτιβιστές που δεν γνωρίζουν τη βιολογία είναι κατανοητή αλλά ανησυχητική».

Δεν μπορεί πλέον να υπάρχει αντικειμενική συζήτηση «εάν ακυρώνονται εκδηλώσεις από φόβο πράξεων βίας». Το περιστατικό είναι ένα άλλο παράδειγμα «των ριζοσπαστικών μέσων που χρησιμοποιούν οι ιδεολόγοι του φύλου».

 

Το «Long Night of Science» το 2022 έχει το σύνθημα:

«Η επιστήμη ως απάντηση σε ψεύτικες ειδήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και μοιραία λάθη».

Η εκπρόσωπος του HU είπε ότι: «Θα εξετάσουμε το θέμα και, κυρίως, το πλαίσιο στο οποίο συζητείται, σε μεταγενέστερη ημερομηνία από διαφορετικές – επίσης αμφιλεγόμενες – οπτικές γωνίες».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software