x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τζόνσον: Παραιτείται ο Βρετανός πρωθυπουργός

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Μετά το «κύμα» των παραιτήσεων, ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι δέχθηκε να παραιτηθεί. Ποιος είναι ο όρος που έθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει συμφωνήσει να παραιτηθεί, αλλά επιθυμεί να μείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών μέχρι το Φθινόπωρο. Την είδηση μεταδίδουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ στη Βρετανία, όπως το BBC και ο Guardian.

Η Ντάουνινγκ Στριτ σε μια λιτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Ο πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση προς το έθνος σήμερα».

 

Όπως αναφέρει ο Guardian, τώρα θα ξεκινήσει η συζήτηση μέσα στους Τόρις αν θα δεχθούν τον όρο του Μπόρις Τζόνσον, δηλαδή να παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το φθινόπωρο. Ο Λόρδος Φροστ, ο πρώην υπουργός για το Brexit, τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Επίσης, ο Guardian σημειώνει ότι η λίρα ανέβηκε μετά τα νέα για την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Προηγήθηκε «κύμα» παραιτήσεων

Όπως και χθες, οι παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον είναι απανωτές και σήμερα το πρωί. Η Χέλεν Γουέιτλι, γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο Μπράντον Λιούις, υπουργός υπεύθυνος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας, ο Τζορτζ Φρίμαν, υπουργός Επιστήμης, ο Γκάι Όπερμαν, υπουργός Συντάξεων αποτελούν παρελθόν αφού ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους με αποτέλεσμα αυτές να έχουν ξεπεράσει τις 50.

 

Το Sky News έκανε λόγο για 53 παραιτήσεις υπουργών και στελεχών, συνολικά. Στις 10 το πρωί, ώρα Ελλάδας, δημοσίευσε τον παρακάτω κατάλογο με 51 ονόματα (σ.σ. όσες ήταν οι επίσημες παραιτήσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή)

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software