x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι ΗΠΑ βλέπουν τους Ουκρανούς να ηττώνται και στέλνουν εσπευσμένα πυραύλους MLRS

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Ουκρανικός στρατός χάνει κατά κράτος τις μάχες και σε μεγάλο βαθμό τον πόλεμο στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις… και για να αποφευχθεί η πανωλεθρία, οι αμερικανοί αποφάσισαν να ρίξουν πραγματικό λάδι στην μεγάλη φωτιά που καίει στην Ουκρανία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων είναι εντυπωσιακή με αποκορύφωμα την κατάληψη του Severodonetsk, ενώ προωθούνται προς Slovyansk και Lysychansk.

Οι αμερικανοί αποφάσισαν να στείλουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) και τα πυρομαχικά τους.
Αυτά τα πυραυλικά συστήματα, δεν είναι μια απλή υπόθεση, αποτελούν ένα ισχυρό χαρτί το οποίο μπορεί να επιφέρει πλήγματα στους ρώσους ακόμη και επί ρωσικού εδάφους.

 
 

Να σημειωθεί ότι αυτό το νέο πακέτο είναι το 11ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που διέθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει έκτοτε περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία ενώ έχει εγκριθεί και πακέτο 40 δισεκ. δολαρίων.

H Ρωσία ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικούς πυραύλους Yars

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν ασκήσεις στην επαρχία Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας, ανέφερε  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Περίπου 1.000 στρατιωτικοί ασκούνται σε ελιγμούς χρησιμοποιώντας περισσότερα από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars, ανέφερε το υπουργείο.
Oι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυραύλοι Yars, είναι η νέα γενιά πυραύλων που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά το 2007 και τέθηκαν σε υπηρεσία το 2010.
Η ονομασία Yars είναι ακρωνύμιο του «Yadernaya Raketa Sderzhivaniya», δηλαδή «Πυρηνικός Πύραυλος Αποτροπής».

Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν πυραυλικά χτυπήματα στην Ρωσία…

Ουκρανοί σχεδιάζουν να χτυπήσουν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, η παράδοση των οποίων αναμένεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγγύς μέλλον, τα ρωσικά σύνορα, προκειμένου να προκαλέσουν τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες επιχειρησιακές πληροφορίες που ελήφθησαν ως αποτέλεσμα της υποκλοπής ραδιοεπικοινωνιών, στην πόλη Shostka, στην περιοχή Sumy, το καθεστώς της Ουκρανίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει άλλη μια απάνθρωπη πρόκληση».

«Στο εγγύς μέλλον, στην Shostka αναμένεται να μεταφερθούν πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με εντολή της SBU των μυστικών ηπηρεσιών, σχεδιάζουν να χτυπήσουν την Ρωσική Ομοσπονδία και ειδικά κατοικημένες περιοχές.
Με αυτές τις ενέργειες, οι Ουκρανοί αναμένουν να προκαλέσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να απαντήσουν στα πυρά και στη συνέχεια να τις κατηγορήσουν για αδιάκριτα πλήγματα σε αστικές υποδομές και άμαχο πληθυσμό».

Το ΝΑΤΟ θα ανακηρύξει την Ρωσία ως την κύρια απειλή…

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) σκοπεύει να ανακηρύξει τη Ρωσία ως την νέα κύρια απειλή.
«Η ανάπτυξη της στρατηγικής ιδέας δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, νομίζω ότι βασικά συμφωνούμε ότι η Ρωσία είναι η πρωταρχική πρόκληση, η πρωταρχική απειλή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ» ανέφερε αξιωματούχος.
Αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ και θα παραμείνει έτσι για το άμεσο μέλλον
«Ως εκ τούτου, θα δείτε μεγάλη έμφαση σε πράγματα όπως η αποτροπή και η άμυνα, καθώς και τα βήματα που είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η συμμαχία για να ενισχυθεί».

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία βρισκόταν ήδη σε μεταβατική κατάσταση προτού η Ρωσία ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Έπρεπε λοιπόν να βρίσκεται στο προσκήνιο ανεξάρτητα από τις ενέργειες της Ρωσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις απειλές θα εμφανίζεται και η Κίνα.

Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει Σύνοδο Κορυφής προσεχώς ώστε να επαναδιατυπώσει όχι μόνο τις προτεραιότητες αλλά και τις απειλές και να επανασχεδιάσει την στρατηγική του…

Το καλοκαίρι δημοψηφίσματα σε Donetsk, Lugansk, Kherson και Zaporozhye για ένταξη στη Ρωσία

Πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία των δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk, της περιοχής της kherson και του Zaporozhye ενδέχεται να εκδηλωθούν πολύ σύντομα.
Τα δε δημοψηφίσματα ενδέχεται να διεξαχθούν το καλοκαίρι.
Αυτό είπε σε συνέντευξή του στο TASS ο Leonit Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (και διάδοχος του Zirinovsky).
"Δεν θέλω να προβλέπω, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι οι πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις περιοχές μπορεί να εμφανιστούν πολύ σύντομα, και μπορεί να πραγματοποιηθούν, πολύ πιθανόν, το καλοκαίρι», σημείωσε.
Ο Leonit Slutsky επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη στη Ρωσία των εδαφών που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να ληφθεί μόνο από τον πληθυσμό τους.
«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν τέτοια συναισθήματα στο Donbass, στην περιοχή Kherson, στο Zaporozhye, είναι αρκετά ισχυρά», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Kirill Stremousov, επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διαχείρισης της Kherson δήλωσε ότι «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθούμε στη Ρωσία και τόνισε ότι στις 12 Ιουνίου (Ημέρα της Ρωσίας) θα γίνουν ανακοινώσεις.
«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να οργανώσουμε τις δομές μας σε όλη την επαρχία.
Στις 12 Ιουνίου, θα ανακοινώσουμε ότι πηγαίνουμε ολοταχώς προς ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Θα καταβάλλουμε για αυτό το μέγιστο των προσπαθειών μας.
Οι κάτοικοι της Kherson θα κρίνουν από τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.
Έτσι θα μπορέσουν να συγκρίνουν τη διαφορά μεταξύ της Ουκρανίας και της ελεύθερης περιοχής της Kherson, η οποία μπορεί να υπολογίζει σε αυτό που συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Μιλάμε για κοινωνικούς τομείς, για ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Stremousov.
Σύμφωνα με τον Stremousov, οι κάτοικοι της Kherson υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να νιώθουν όπως οι Ρώσοι πολίτες, εντός της Ουκρανίας.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software