x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Παρά τις κυρώσεις τα ρωσικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 20% και το ρούβλι θα ξεπεράσει σε επιδόσεις το… δολάριο»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Bloomberg σε εκετενή ανάλυσή του αναδεικνύει το γεγονός ότι η ρωσική οικονομία «ανθίζει» εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και παρά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Τα έσοδα της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 20% σε σχέση με το 2021! Στην Δύση όντας συνηθισμένοι να ζουν από το «χρηματιστηριακό χρήμα» και τον τομέα των υπηρεσιών έχουν μείνει έκπληκτοι από την ενδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας παρά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. Κι αυτό γιατί όταν απομονώνεις μία οικονομία η οποία παράγει τα πάντα και διαθέτει πρώτες ύλες και ενέργεια για να παράγει τα πάντα, ποιος θα χάσει; Οι υπόλοιποι που χρειάζονται αυτά τα «πάντα» γιατί στην τελική η Ρωσία τα διαθέτει για τον πληθυσμό της ενώ οι δυτικές κοινωνίες δεν θα τα διαθέτουν και δεν θα μπορούν να τα βρουν από αλλού. Το Bloomberg παραδέχεται την αλήθεια: Η ρωσική οικονομία δυνάμωσε και το ρούβλι είναι το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση φέτος! Καλύτερη και από του αμερικανικού δολαρίου! Το παράδειγμα του σιταριού είναι χαρακτηριστικό:

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σιτοπαραγωγός χώρα του πλανήτη και μαζί με τα δικά της σιτηρά δεν εξάγονται ούτε τα ουκρανικά. Πάνω σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η Ινδία η οποία αρνήθηκε να κάνει εξαγωγές σιτηρών για να προστατέψει τον λαό της από την ακρίβεια των τιμών. Συνεπώς ο έχων πραγματική οικονομία κερδίζει, αντίθετα ο έχων οικονομία «χρηματιστηρίου» την βλέπει να «εξαφανίζεται» από τις ελλείψεις στην αγορά και τον πληθωριμσό. Κάποια στιγμή η πραγματικότητα υπερισχύει. Στις αρχές Μαρτίου, και ενώ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανακοίνωναν ένα κύμα κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ότι στόχος ήταν ένα «ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν». Όμως τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπληρώνει 100 ημέρες, σημειώνει σε ανάλυσή του το Bloomberg, η μηχανή αυτή εξακολουθεί να δουλεύει.

Η Ρωσία συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στηριγμένη σε έναν πακτωλό χρημάτων – που ενδέχεται να αγγίζει κατά μέσο όρο τα $800 εκατ. την ημέρα για φέτος! Και τα χρήματα αυτά, αφορούν μόνο τις εξαγωγές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software