x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νοσοκομεία σε… κώμα!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η πανδημία υποχωρεί, όμως τα προβλήματα παραμένουν στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Η πολιτική των μηδενικών προσλήψεων αλλά και η υποχρηματοδότηση έχουν φέρει στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης το μοναδικό νοσοκομείο παίδων που εξυπηρετεί περιστατικά από το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το Καραμανδάνειο της Πάτρας βρίσκεται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης, με τις ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε μηχανήματα να είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, κινδυνεύει το Αναισθησιολογικό Τμήμα ύστερα από δύο συνταξιοδοτήσεις γιατρών, το Παιδοχειρουργικό, καθώς υπάρχει κενή θέση που δεν έχει προκηρυχθεί επί ενάμιση χρόνο, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση περιστατικών ΩΡΛ και ορθοπεδικών.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο στο νοσοκομείο, το οποίο -σημειωτέον- δεν έχει αξονικό τομογράφο, γίνονται περίπου 2.000 χειρουργικές επεμβάσεις και στα ιατρεία του νοσοκομείου εξετάζονται, κατά μέσον όρο, 40.000 παιδιά. Την ίδια ώρα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία μπορεί να έχουν αποσυμπιεστεί από την πίεση του κορωνοϊού, όμως πλέον «πλημμυρίζουν» από τους ασθενείς που ανέβαλαν επί μήνες εξετάσεις, ιατρεία και χειρουργεία λόγω του κορωνοϊού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στη χθεσινή εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν» τελείωσαν όχι μόνο τα ράντσα, τα οποία βγήκαν ξανά στους διαδρόμους, αλλά ακόμα και τα… φορεία! Για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που μάλιστα είναι αναφοράς για τη δυτική Αττική, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πως έχει γεμίσει με τον μύκητα Candida auris, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. «Η διασπορά του μύκητα είναι συνεχής. Και πώς να μην είναι, με τέτοιο χάος που επικρατεί στις εφημερίες, με ράντσα και μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software