x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Καρφιά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων που καταδεικνύουν την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το 40% των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, καθώς επίσης και ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί οι λίστες των ασθενών, με αποτέλεσμα αρκετοί να περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια ώστε να χειρουργηθούν. «Δεν επιτρέπεται αυτό» είπε και ανέφερε ενδεικτικά ότι στο Ιπποκράτειο λειτουργούν οι 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες, στο ΑΧΕΠΑ οι 4 από τις 10.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο Παπανικολάου λειτουργούν μόνον δύο πνευμονολογικές κλινικές, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα περιστατικά να μεταφέρονται σε παθολογικές κλινικές, γεγονός που πρώτον εγκυμονεί κινδύνους για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και δεύτερον η εφαρμογή του υλοποιείται ώστε να αποφευχθούν οι θλιβερές εικόνες με τα ράντζα στους διαδρόμους.

«Μετά από τρία χρόνια κορωνοϊού, θα έπρεπε να βελτιώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όμως η κυβέρνηση είχε στραμμένο το βλέμμα στην ιδιωτικοποίηση» σημείωσε.

Πονοκέφαλος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου

Παρά την ύφεση στις λοιμώξεις, τα οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παραμένουν κατειλημμένες, με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του νοσοκομείου να θέτει εκ νέου ζήτημα επιτακτικής ανάγκης για την κατασκευή της παιδιατρικής μονάδας στο Φίλυρο.

«Το βάρος συνεχίζεται να είναι στο Ιπποκράτειο. Πρέπει να αναλάβει το κράτος την ευθύνη του, για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, καθώς η Θεσσαλονίκη χρειάζεται παιδιατρικό νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ, Αναστασία Πολίτου, σημείωσε ότι «το κυριότερο ζήτημα που εστιάζουμε είναι ότι η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υπολείπεται των υπολοίπων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επεμβάσεις».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software