x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Αργολίδα «φωνάζει» για παιδίατρους

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Με την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ να υλοποιείται σύμφωνα με το προβλεπόμενο κυβερνητικό σχέδιο τρία χρόνια και οκτώ μήνες τώρα, καθημερινά είναι πια τα περιστατικά περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας που απειλούνται με κλείσιμο, λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Ενα από τα νοσοκομεία για το πρόβλημα του οποίου έγινε μεγάλη δημόσια συζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κι αυτό της Αργολίδας, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης παιδιάτρων. Ζήτημα που σηκώθηκε ως θέμα από φορείς, αλλά και πολίτες του νομού τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται για την πλημμελή ιατρική κάλυψη των παιδιών τους. Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, δήλωναν μάλιστα την έντονη ανησυχία και ανασφάλειά τους, καθώς -σύμφωνα με τις καταγγελίες- οι ιδιώτες παιδίατροι δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού κατά τους χειμερινούς μήνες και κατά τη τουριστική σεζόν που αυξάνεται. Παράλληλα, οι έγκυοι αναγκάζονταν να πληρώσουν ιδιώτη παιδίατρο, ώστε να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Αργους για τον τοκετό τους.

Η αγωνία όλων των οικογενειών με παιδιά στο Ναύπλιο «πήρε φωνή» μέσα από έναν κάτοικο της περιοχής και πατέρα δύο μικρών κοριτσιών, που αποφάσισε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, εκθέτοντάς του το πρόβλημα. Η επιστολή του Κωνσταντίνου Κουβαρά, που δημοσιεύθηκε μέσω του iatropedia.gr, ευαισθητοποίησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδωσε την εντολή για την πρόσληψη ενός διευθυντή και δύο ειδικευόμενων για την κάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Κι έτσι φτάσαμε στην απόφαση (ΦΕΚ 334) του υπουργείου Υγείας στις 10 Φεβρουαρίου 2023, που διόριζε στο Νοσοκομείο του Αργους τρεις μόνιμους παιδίατρους.

Με νεότερη επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, ο κ. Κουβαράς επισημαίνει ότι ακόμη και οι τρεις παιδίατροι δεν επαρκούν, αφού χρειάζονται τουλάχιστον επτά γιατροί ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής στην Αργολίδα, μιας και ήδη υπάρχει μία παιδίατρος στο Ναύπλιο, και οι δύο παιδίατροι στο Αργος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο Νοσοκομείο Αργολίδας παρέστησαν την περασμένη Παρασκευή για να στελεχώσουν την Παιδιατρική Κλινική του μόνο δύο παιδίατροι, καθώς η τρίτη γιατρός δεν αποδέχθηκε τον διορισμό της.

Ετσι, αναμένεται να εκκινήσει η διαδικασία για τον διορισμό του αμέσως επόμενου επιλαχόντος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Αργους, διορίστηκαν οι γιατροί:
* Χρήστος Τράσιας, παιδίατρος, διευθυντής Παιδιατρικής, κλάδου ιατρών ΕΣΥ
* Ελένη Παπαδάκου, παιδίατρος, επιμελήτρια Β΄, Κλάδου Ιατρών ΕΣΥ
Η ορκωμοσία έγινε παρουσία της διοικήτριας του Γ.Ν. Αργολίδας Γεσθημανής Κασνακτσόγλου και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γεωργίου Μπιμπή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software