x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Έλληνες, πληρώστε την πιο ακριβή βενζίνη της Ευρώπης!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ράλι των τιμών των καυσίμων στη χώρα μας που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με την πιο ακριβή αμόλυβδη στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο (14.11) δελτίο τιμών υγρών καυσίμων της Κομισιόν (DG Energy -weekly oil bulletin), η Ελλάδα με μέση τιμή αμόλυβδης στα 2,106 ευρώ/λίτρο βρίσκεται στην πρώτη θέση με την υψηλότερη τιμή, ακολουθούμενη από τις παραδοσιακά ακριβότερες Δανία με 2,062 ευρώ/λίτρο και Φινλανδία με 2,028 ευρώ/λίτρο. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν τιμές κάτω από 2 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 διαμορφώνεται για τη συγκεκριμένη περίοδο σε 1,792 ευρώ/λίτρο, δηλαδή η τιμή στην ελληνική αγορά είναι υψηλότερη κατά 17,5%. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο η Ελλάδα βρισκόταν στην πέμπτη θέση στην Ε.Ε.

Παράλληλα, η χώρα μας αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση με την υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), στο οποίο συνήθως ήταν αισθητά χαμηλότερα μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Με μέση τιμή στα 2,071 ευρώ/λίτρο η Ελλάδα βρέθηκε πίσω μόνο από τις Σουηδία (2,367 ευρώ/λίτρο) και Φινλανδία (2,228 ευρώ/λίτρο).

Με μέσο όρο στην Ε.Ε. των 27 σε 1,889 ευρώ, η χώρα μας είναι ακριβότερη κατά 9,65% στο diesel, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόταν στην 11η θέση στην Ε.Ε.



e-genius.gr ...intelligent web software