x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Λεπέν καταγγέλει Ιταλούς, ΜΚΟ και λαθρομετανάστευση

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ενώ αρνήθηκε να επιτρέψει την αποβίβαση του Aquarius το 2018, η κυβέρνηση υπήρξε υποκριτική απέναντι στην Ιταλία στη διπλωματική κρίση που ακολούθησε την υποδοχή των μεταναστών που μεταφέρθηκαν από το Ocean Viking στη Γαλλία, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν στην Corriere della Sera.

Η επικεφαλής του Rassemblement National δήλωσε ότι «οι κατηγορίες της γαλλικής κυβέρνησης κατά της Ιταλίας είναι βαθιά άδικες και αποκαλύπτουν απόρριψη της δημοκρατίας», σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος Euractiv.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι για έλλειψη ανθρωπιάς και επαγγελματισμού. Αυτό οδήγησε σε διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, την οποία ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησαν να επιλύσουν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Αρνούμενη την αποβίβαση από το Ocean Viking, η κυβέρνηση στη Ρώμη σέβεται μόνο τη βούληση του ιταλικού λαού», δήλωσε η πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ακροδεξιάς.

Όσον αφορά τη γαλλική κυβέρνηση, η Λεπέν τη θεωρεί «υποκριτική», καθώς αποβίβασε το Ocean Viking επικαλούμενη «ανθρωπιστικούς λόγους», ενώ «το 2018, το πλοίο Aquarius απορρίφθηκε από τη Γαλλία και αναγκάστηκε να αποπλεύσει στη Βαλένθια».

Σύμφωνα με τη Λεπέν, η συμπεριφορά της γαλλικής κυβέρνησης εξηγείται κυρίως από εσωτερικά πολιτικά ζητήματα. Ο Μακρόν «έχει δεχτεί μεγάλη κριτική από την αριστερά επειδή συναντήθηκε με την [Τζόρτζια] Μελόνι στη Ρώμη αμέσως [μετά τον διορισμό της], θέλει να επανορθώσει», είπε. Η «ταραχή της κυβέρνησής μας» είναι, από αυτή την άποψη, «κινηματογραφική».

Ερωτηθείσα από την Corriere για τον ρόλο των ΜΚΟ, η Λεπέν τις θεωρεί «συνεργούς των λαθρεμπόρων».

Τα πλοία των ΜΚΟ που διασώζουν ναυαγούς μετανάστες θα έπρεπε μάλλον να αποβιβάζονται στην Αλγερία ή την Τυνησία, εξήγησε, καταγγέλλοντας τη γαλλική και ευρωπαϊκή «περιφρόνηση» που θεωρούν ότι τα λιμάνια τους δεν είναι ασφαλή για τους μετανάστες.

Η Λεπέν δήλωσε επίσης ότι «η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της μετανάστευσης και δεν θέλει να το πει», ενώ «η μόνη πραγματικά ανθρωπιστική πολιτική [θα ήταν] μια πολιτική αποφασιστικότητας».

Πράγματι, εξήγησε, «οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε αυτούς που φτάνουν».

Ερωτηθείσα αν η έμφαση που δίνουν τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα στο εθνικό συμφέρον δεν είναι, στην πραγματικότητα, αντιπαραγωγική, η Λε Πεν είπε ότι «δεν υπάρχει καμία ανακολουθία […]. Δεν θέλω να δεχτώ μετανάστες στη χώρα μου και δεν θέλω να τους επιβάλλω ούτε σε άλλους».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιβάλλει μετανάστες σε ανθρώπους που δεν τους θέλουν», πρόσθεσε.



e-genius.gr ...intelligent web software