x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κόμβος λαθρομεταναστών η Ευρώπη - Ο ρόλος της Ελλάδας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το 2021 η παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία, καθώς σχεδόν 58.000 περιπτώσεις κατέγραψε η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια και για την φύλαξη των συνόρων.

Ο λόγος για την αύξηση σχετίζεται εν μέρει με την απόφαση του καθεστώτος Λουκασένκο, το οποίο μεταφέρει μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας. Ρόλο στην άνοδο έπαιξε και η πανδημία, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, την οποία παρουσίασαν σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.

63% αύξηση των παράτυπων μεταναστών το 2021

Οι περιορισμοί στα ταξίδια και οι ακυρώσεις πτήσεις λόγω κορωνοϊού ακύρωσαν τα σχέδια πολλών οικονομικών μεταναστών να μεταβούν στη Γερμανία. Από τον Αύγουστο του 2021 όμως άρχισαν ξανά να έρχονται στη Γερμανία μετανάστες μέσω Λευκορωσίας και Πολωνίας, αναφέρεται στην έκθεση. Οι Βρυξέλλες κατηγορούν τον λευκορώσο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένσκο ότι μεταφέρει συστηματικά και μαζικά μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Στην αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που πέρασαν τα γερμανικά σύνορα συνέβαλλαν και μετακινήσεις προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ και ιδίως από την Ελλάδα. Έτσι περίπου 11.500 πρόσφυγες, στους οποίους οι ελληνικές αρχές χορήγησαν άσυλο, συνέχισαν το ταξίδι τους με αεροπλάνο στην Γερμανία, όπου και κατέθεσαν εκ νέου αίτηση χορήγησης ασύλου.


Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία υπήρξαν μέρες όπου καταγράφονταν περισσότεροι από 100 μετανάστες, οι οποίοι έρχονταν με αεροσκάφος στην Γερμανία. Περίπου το 50% των παράτυπων μεταναστών που έπεσαν στα δίχτυα της Ομοσπονδιακής Αστυνομία στα γερμανικά σύνορα προέρχονταν από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση.



e-genius.gr ...intelligent web software