x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Θέμα: Εφιάλτης έχουν γίνει για τον υπουργό υγείας οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

Εφιάλτης έχουν γίνει για τον υπουργό υγείας οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας αφού βρίσκονται μπροστά του όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Όσο κι αν ο υπουργός υγείας προσπαθεί να χτίσει το κοινωνικό του προφίλ, η αναλγησία και οι εμμονές του μοιραία θα αναδεικνύονται ως ο μεγαλύτερος εχθρός του.

Την Τρίτη 1/11/2022 ο υπουργός υγείας συνοδεία του περιφερειάρχη Αττικής βρέθηκε στο καφέ Μύρτιλλο, έναν πολυχώρο που έχει διακριθεί για την κοινωνική του ευαισθησία καθώς επιλέγει να προσλαμβάνει ως εργαζόμενους αποκλειστικά άτομα με Αναπηρία. Με μια συμβολική κίνηση ο υπουργός προσπάθησε να προσηλυτίσει νέους γιατρούς πρόθυμους να στηρίξουν το νέο ΕΣΥ. Στο πάρκο έξω από τον πολυχώρο βρέθηκαν οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας με στόχο να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους, τόσο για το «Νέο Χάρτη Υγείας» όσο και τις παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία από τις καταστρεπτικές πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας. Αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε τον δρόμο και τη ντουντούκα ως μέσο επικοινωνίας αφού καίτοι εκδιωγμένοι βάναυσα και τιμωρητικά από τις θέσεις μας, ωστόσο δεν γινόμαστε ούτε δεκτοί στα γραφεία των κυβερνώντων. Ο υπουργός επέλεξε για μια ακόμα φορά να στείλει ως αντιπροσώπους του τα ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να κρατήσει την ευαισθησία του καλά προφυλαγμένη εντός των τοίχων του καφέ. Απόδειξη των παραπάνω η ταχύτητα με την οποία αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση της προπαγάνδας. Ωστόσο, όσο ο υπουργός προπαγάνδιζε υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομικής του προστασίας, μεγάλος αριθμός πολιτών απηυδισμένος από την ασφυκτική αστυνομική παρουσία, πλησίασε τους εν ομηρία ανεργίας υγειονομικούς και ενημερώθηκε για τα αιτήματά τους, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τα σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Τον ευχαριστούμε λοιπόν για την ευκαιρία αυτή.

 

Προφανώς ο υπουργός φοβούμενος επανάληψη θερμής υποδοχής του από τους υγειονομικούς, επέλεξε να εμφανιστεί μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό λίγες ημέρες αργότερα, στις 5/11, ινκόγκνιτο στην «2η Εβδομάδα Μαίας», μια εκδήλωση- γιορτή για τους γονείς και τους επιστήμονες υγείας που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό. Ήταν μια από τις λίγες φορές που το επίσημο πρόγραμμα διοργάνωσης αναφέρει στο χρονοδιάγραμμα του τους «χαιρετισμούς» αποσιωπώντας ωστόσο τα ονόματα των ανθρώπων που θα τους απευθύνουν!

Παρά τις μεθοδεύσεις απόκρυψης οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας βρίσκονταν και πάλι εκεί. Στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή σε όλη την ηγεσία του υπουργείου υγείας. Μη μπορώντας να αποφύγει τους υγειονομικούς ο υπουργός και αφού για αρκετή ώρα ποιούσε την νήσσαν στα λεγόμενα τους, ψέλλισε στο τέλος άνευρα το ποίημα που παρουσιάζει επί σειρά μηνών στα Πετσωμένα μέσα που τον φιλοξενούν: «‘Έχω εκφράσει τις απόψεις μου…», «Εμένα η προσωπική μου γνώμη είναι…», «Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι…».

Θυμίζουμε στον υπουργό πως η πολιτική ασκείται με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι με βάση τις προσωπικές απόψεις και εμμονές-τις οποίες αν γνώριζαν εξαρχής οι ψηφοφόροι πιθανότατα να μην ήταν υπουργός. Οι χαρακτηρισμοί και οι περιχαρακώσεις πίσω από εγωισμούς επιστρατεύονται για να στηρίξουν ένα αφήγημα μόνο όταν αυτό στερείται επιχειρημάτων. Αυτό απέδειξε ξεκάθαρα και η άρνηση του υπουργείου υγείας να προσκομίσει τα επιστημονικά δεδομένα που ζητήθηκαν εγγράφως τρεις φορές από το ΣτΕ, επιλέγοντας εν τέλει και εξ ανάγκης να αποστείλει μόνο τα νούμερα κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων και μάλιστα του 1ου τριμήνου(από τότε έχουν αλλάξει πολλά) αλλά επ΄ουδενί τον αριθμό των καταγεγραμμένων παρενεργειών όπως ζητούσε το Συμβούλιο Επικρατείας.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως η πολιτική στο χώρο της υγείας εκπορεύεται από προσωπικές εμμονές και όχι από επιστημονικά δεδομένα και επιχειρήματα. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει αποκλειστεί ο διάλογος από κάθε Πετσωμένο ΜΜΕ.

 

Τονίζουμε στον υπουργό υγείας ότι οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας θα είμαστε πανταχού παρόντες επιστρατεύοντας επιστημονικά επιχειρήματα κόντρα στις προσωπικές ιδεοληψίες.

Μετά τιμής.

Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας

Σ.Υ.Δ.Ε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software