x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σκοτ Άτλας: «Τα lockdowns ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να δοθεί αμνηστία»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν πρέπει να δοθούν αμνηστία στις περιοριστικές πολιτικές για την πανδημία, μετά τις «τεράστιες ζημιές και καταστροφές» που προκάλεσαν τα lockdowns, τονίζει ο γιατρός και σύμβουλος για τον Covid στην κυβέρνηση Τραμπ, Σκοτ Άτλας. Με τη δήλωση αυτή απαντά μέσω του ιστότοπου Epoch Times, απαντά σε πρόσφατο άρθρο του Atlantic που ζητούσε «πανδημική αμνηστία».

Το επιχείρημα ότι τα λάθη της πανδημίας ήταν αποτέλεσμα «βαθιάς αβεβαιότητας» και όχι «ηθικής αποτυχίας» και είναι καιρός να αφήσουμε τα ζητήματα και να προχωρήσουμε είναι έωλο, επισημαίνει ο Άτλας. Ο συγγραφέας του άρθρου, «χάνει πραγματικά το πιο σημαντικό σημείο αυτού που συνέβη κατά τη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο Άτλας στους The Epoch Times.

«Οι τεράστιες βλάβες και οι καταστροφές από τα lockdown και το κλείσιμο σχολείων δεν μπορούν απλώς να αγνοηθούν και να συγχωρηθούν, επειδή ήταν σκόπιμες, ανήθικες και κατάφωρα εσφαλμένες εφαρμογές καθοδήγησης για τη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Δεν πρέπει να διαγράψουμε τα λάθη

 

Το κλείσιμο των σχολείων ειδικά, είπε, «προκάλεσε τεράστιες βλάβες στη νεότερη γενιά – όλες ήταν προβλέψιμες -πολλές από τις οποίες ήταν ήδη γνωστές». «Με το να διαγράψουμε όλα αυτά τα λάθη και συγχωρώντας όσους τα αποφάσισαν, ελαχιστοποιούμε τη σοβαρότητα των λαθών και θα τα επαναλάβουμε σε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Έγκλημα με τα σχολεία

Μια ανάλυση του Αυγούστου 2021 από την McKinsey & Company διαπίστωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων στις ΗΠΑ κοστίζει σε μαθητές κάτω των 12 σε εθνικό επίπεδο πέντε μήνες μάθησης στα μαθηματικά και τέσσερις μήνες στην ανάγνωση, με τους μαθητές χαμηλού εισοδήματος και μειοψηφίας να πλήττονται ακόμη περισσότερο.

Η ημιτελής μάθηση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο κυματισμού που τους οδηγεί να κερδίζουν από 49.000 έως 61.000 δολάρια λιγότερα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με την έκθεση McKinsey.

 

Η National Assessment of Educational Progress, γνωστή ως «Nation’s Report Card», τον περασμένο μήνα αξιολόγησε τις εθνικές βαθμολογίες μαθηματικών και ανάγνωσης στις ΗΠΑ στην τέταρτη και την όγδοη τάξη σε ιστορικό χαμηλό. Αλλά δεν είναι μόνο η απώλεια μάθησης τονίζει ο Άτλας.

Οι φτωχότεροι τα μεγάλα θύματα των lockdowns

Η έλλειψη επαφής μεταξύ των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού οδήγησε επίσης στην αύξηση της κακοποίησης παιδιών σε προβληματικές οικογένειες. Εν τω μεταξύ, τα ζητήματα ψυχικής υγείας των νέων, η κατάχρηση ουσιών και οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξήθηκαν επίσης.

Αυτό, είπε ο Άτλας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στη νεότερη γενιά από τους περιορισμούς της πανδημίας που επιβλήθηκαν. Μια έκθεση του Μαρτίου 2021 από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι έξι στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ ανέφεραν ανεπιθύμητη αλλαγή βάρους από την έναρξη της πανδημίας.

 

Για τους ενήλικες κολεγιακής ηλικίας, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ανέφεραν αύξηση βάρους κατά μέσο όρο 28 κιλών, κάτι που ο Άτλας αποκάλεσε «κρίση παχυσαρκίας». «Σε κάποια φανταστική, αντίθετη με την επιστήμη προσπάθεια να σταματήσουμε τις λοιμώξεις, χρησιμοποιήσαμε τα παιδιά ως ασπίδες και προκαλέσαμε μεγαλύτερη ζημιά σε φτωχά παιδιά και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος από ό,τι στους εύπορους», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάποια φανταστική, αντίθετη με την επιστήμη προσπάθεια να σταματήσουμε τις λοιμώξεις, χρησιμοποιήσαμε τα παιδιά ως ασπίδες και προκαλέσαμε μεγαλύτερη ζημιά σε φτωχά παιδιά και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος από ό,τι στους εύπορους», είπε.

«Δεν είναι αρκετό να πεις: «Ω, δεν πειράζει, ότι έγινε, έγινε». Φυσικά και πειράζει», είπε ο Άτλας. «Πρέπει να υπάρξει δημόσια λογοδοσία—μια δημόσια παραδοχή σοβαρών λαθών από τους ηγέτες της δημόσιας υγείας και τους εμπειρογνώμονες των πανεπιστημίων μας, καθώς και από εκπαιδευτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων πανεπιστημίων και των διευθυντών σχολείων του δημοτικού.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», είπε.

 

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που υπηρέτησε στην ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, ο Άτλας προσπάθησε για την επαναλειτουργία σχολείων και επιχειρήσεων ενώ αύξησε τα τεστ στους οίκους ευγηρίας. Οι απόψεις του ήταν συχνά αντίθετες με εκείνες των κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων όπως του Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο συνταξιούχος πλέον διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και της Δρ Ντέμπορα Μπιρξ, της τότε συντονίστριας της ειδικής ομάδας των ειδικών.

«Όταν κλείνεις την οικονομία και έχεις σοβαρή οικονομική ύφεση, σκοτώνεις ανθρώπους, που μεταφράζεται σε χαμένες ζωές. Ήταν μια ψεύτικη διχογνωμία που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν τα lockdown. Δημιούργησαν ένα ψευτοδίλημμα ότι κατά κάποιο τρόπο, αν ήσασταν ενάντια στα lockdown, επιλέγατε την οικονομία από τις ζωές», είπε.

Ο Φάουτσι, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2020 άσκησε κριτική για την επαναλειτουργία των σχολείων, αρνήθηκε πρόσφατα ότι ήταν ποτέ υπεύθυνος για την πίεση για το κλείσιμο των σχολείων.

Η «καταστροφή» στη διαχείρισης της πανδημίας, πιστεύει ο Άτλας, οδήγησε την Αμερική σε κρίση, με τις ηθικές αρχές της να παραβιάζονται.

 

«Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου άρνηση του γεγονότος, στις πανεπιστημιουπόλεις, στα μέσα ενημέρωσης, στην επιστήμη και στη δημόσια υγεία», είπε. «Η διαπιστευμένη τάξη της Αμερικής που ηγείται των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, των πανεπιστημίων μας, των γιατρών μας, των επιστημόνων μας, των σχολείων μας—αυτή η κατηγορία ειδικών έχει εκτεθεί ως μη ειδικοί, πολιτικοποιημένοι και στερούμενοι ηθικής».

«Έχουμε δει τους ηγέτες των σχολείων και των πανεπιστημίων μας να σπάζουν το κοινωνικό συμβόλαιο με τα παιδιά μας, να τα βλάπτουν και να αποτυγχάνουν ως πρότυπα, και στις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα απειλείται η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών που είναι θεμελιώδης για κάθε ελεύθερη κοινωνία». αυτός πρόσθεσε.

Αντί να συγχωρεί και να ξεχνά, η Αμερική έχει μια μακρά λίστα υποχρεώσεων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τον κόσμο, σύμφωνα με τον Άτλας. Κατά την άποψή του, αυτό απαιτεί θάρρος από «άτομα με ακεραιότητα» που οφείλουν να «σηκωθούν όρθιοι και να παλέψουν για να ακουστεί σθεναρά η φωνή τους», χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια σε κυβερνητικούς φορείς, επιστημονικά περιοδικά και πανεπιστήμια, λογοδοσία σε εκείνους που «χρησιμοποιούν δολοφονία χαρακτήρων για να απονομιμοποιήσουν ανθρώπους»—«συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής αίθουσας» εξασφάλιση καθοδήγησης για τη δημόσια υγεία για να ληφθεί υπόψη ο αντίκτυπος στη συνολική υγεία και όχι σε μια μεμονωμένη ασθένεια· και από νομοθετική έννοια, ορίζοντας έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία με χρονικά όρια.

Επεσήμανε επίσης πάνω από δώδεκα πανεπιστήμια που έλαβαν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων, πέρυσι μόνο, από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. «Πρέπει να λογοδοτήσουν αυτά τα πανεπιστήμια για αυτά τα χρήματα», φροντίζοντας παράλληλα «να επιτρέπουν την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών με την οποία τους εμπιστεύεται ο κάθε αμερικανός πολίτης».

 

Αλλά πάνω απ ‘όλα, θέλει μια δημόσια συγγνώμη από τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για την «κληρονομιά» των lockdown.

«Η κληρονομιά τους περιλαμβάνει τον θάνατο που θα μπορούσε να αποφευχθεί στις πιο ευάλωτες μάζες της κοινωνίας, τη μαζική καταστροφή των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, τις τεράστιες βλάβες στην υγεία των παιδιών και τη σοβαρή απώλεια εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία και στην ίδια την επιστήμη», είπε. «Αυτή είναι η κληρονομιά τους. Πρέπει να γίνει δημόσια παραδοχή και να ζητηθεί συγγνώμη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε»

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software