x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ετοιμαζεται αμερικανική εισβολή στο Ιράν;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Εντείνονται οι πιέσεις για παρέμβαση ΗΠΑ;
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και εβδομάδες σύντομα θα καταφέρουν να απελευθερωθούν.

«Nα απελευθερώσει το Ιράν» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δήλωση η οποία προκαλεί προβληματισμό για τις επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για παρέμβαση, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Τεχεράνη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και εβδομάδες σύντομα θα καταφέρουν να απελευθερωθούν.

«Θα απελευθερώσουμε το Ιράν σύντομα»

«Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερώσουν τους εαυτούς τους αρκετά σύντομα», τόνισε ο Biden στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην Καλιφόρνια, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαν πανό υπέρ των Ιρανών διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις ενέργειες που σκοπεύει να αναλάβει, στη διάρκεια της ομιλίας του στο MiraCosta College κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Εδώ και επτά εβδομάδες το Ιράν συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Mahsa Amini έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα προσπαθήσουν να αποβάλουν το Ιράν από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Θέση των Γυναικών (CSW) εξαιτίας της βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων και των περιορισμών που επιβάλλει η Τεχεράνη στα δικαιώματα των γυναικών.

 Πιέσεις για παρέμβαση ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Biden αντιμετωπίζει αυξανόμενες επικρίσεις από Ιρανοαμερικανούς ακτιβιστές. που καλούν τον Λευκό Οίκο να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν λόγω των διαδηλώσεων, όπως μεταδίδει η Washighton Post.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα κυρώσεις εναντίον Ιρανών αξιωματούχων για τη βάναυση μεταχείριση διαδηλωτών μετά τον θάνατο της Mahsa Amini τον Σεπτέμβριο μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής τάξης του Ιράν.

Η κυβέρνηση επέβαλε επίσης κυρώσεις για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τεχνικής βοήθειας στη Ρωσία για τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Επίσης διέταξε στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ τον Αύγουστο κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών στη Συρία ως απάντηση σε επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

TAGS: Ιράν


e-genius.gr ...intelligent web software