x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τουρκική επίδειξη δύναμης στον Τζιζικώστα, αλλά μετά κάνουμε τις πάπιες!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τα όρια ξεπέρασαν για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρέμεινε για ώρες «εγκλωβισμένος» στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές Αρχές που δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

 

Όλα συνέβησαν όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στο λιμάνι της τουρκικής πόλης. Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε σήμερα το πρωί με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε σε ένα γραφείο από τις Αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα.

Έκαναν τις πάπιες 

Στη συνέχεια οι Τούρκοι φαίνεται ότι αναδιπλώθηκαν.

Επικαλούμενο πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με τις ταυτότητες άλλων επιβατών κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, «φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές Αρχές, λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με το όνομα ατόμου που είχε περιορισμό εισόδου».

Σύμφωνα με το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα, «οι τοπικές Αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος μπορεί να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο κ. Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις Αρχές ότι δεν θα εισέλθει στη χώρα…».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

 Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».


e-genius.gr ...intelligent web software