x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΗΠΑ: Ο Έλον Μάσκ πήρε το «όπλο» του και ξεκινάει το «καθάρισμα» στο Twitter

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή» αυτό αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα, είναι αποφασισμένος να «εκκαθαρίσει» το Twitter από ανθρώπους που στήριζαν την ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και δεν επέτρεπαν να ακουστούν διαφορετικές απόψεις στο όνομα μάλιστα μίας δήθεν «δημοκρατίας».

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν.

 
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Ο Μασκ έφερε περισσότερους από 50 μηχανικούς και υπαλλήλους από τις άλλες εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, για να εξετάσουν τις λίστες απολύσεων εργαζομένων στο Twitter και την τεχνολογία της κοινωνικής πλατφόρμας.

 

Ενώ οι ομοσπονδιακοί νόμοι και οι νόμοι της Καλιφόρνια απαιτούν από τις εταιρείες να παρέχουν εκ των προτέρων ειδοποίηση για μαζικές απολύσεις, δεν ήταν σαφές εάν ο Μασκ το είχε κάνει. Εκπρόσωπος του Τμήματος Ανάπτυξης Απασχόλησης της Καλιφόρνια δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι δεν έλαβε τέτοιες ειδοποιήσεις από το Twitter, το οποίο εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και αναμένεται να αναφέρει μαζικές απολύσεις στην υπηρεσία.

Στο μεταξύ τα trolls που όλο αυτό τον καιρό δρούσαν ανενόχλητα και μονόδρομα υπέρ συγκεκριμένων απόψεων χωρίς να μπορεί να υπάρχει ο αντίλλογος εγκαταλείπουν το Twitter το οποίο φαίνεται να έχει χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε την εταιρεία τεχνολογίας για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εταιρεία παρακολούθησης δεδομένων λέει ότι ορισμένοι λογαριασμοί έχουν τεθεί σε αναστολή από την εταιρεία και άλλοι μπορεί να έχουν απενεργοποιηθεί λόγω διαμαρτυρίας.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εταιρεία Bot Sentinel παρακολουθεί την συμπεριφορά του Twitter αναλύοντας πάνω από 3,1 εκατομμύρια λογαριασμούς και την καθημερινή τους δραστηριότητα.

Η Bot Sentinel πιστεύει ότι περίπου 877.000 λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν και άλλοι 497.000 τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου, υπερδιπλάσιος από τον συνηθισμένο αριθμό.

 

«Παρατηρήσαμε μια αύξηση στους ανθρώπους που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους και επίσης το Twitter ανέστειλε λογαριασμούς», δήλωσε ο Christopher Bouzy, ιδρυτής της Bot Sentinel.

«Πιστεύουμε ότι η άνοδος των απενεργοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της αναστάτωσης των ανθρώπων αφού ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter και αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι πολλοί λογαριασμοί ανεστάλησαν εν μέρει επειδή προσπάθησαν να δοκιμάσουν ποια ρητορική μίσους είναι πλέον επιτρεπτή υπό τη νέα ηγεσία της πλατφόρμας.

Ο Bouzy είπε ότι η μαζική έξοδος των χρηστών δεν είναι καλός οιωνός για την πλατφόρμα και ότι μπορεί να καταλήξει να χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software