x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών: Ο Άσαντ υποσχέθηκε στη Ρωσία 40.000 Σύρους μαχητές

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Ορισμένοι βλέπουν την αποστολή στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως ευκαιρία για περαιτέρω λιποταξία και παράνομη μετανάστευση στην ΕΕ»

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ υποσχέθηκε να παράσχει 40.000 Σύρους μαχητές για να βοηθήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, ανέφερε η GUR, η υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της χώρας. Όπως αναφέρει, αρκετοί Σύροι μισθοφόροι θεωρούν τη συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας, ως ευκαιρία «για περαιτέρω λιποταξία και παράνομη μετανάστευση στις χώρες της ΕΕ». Μάλιστα, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο Χμέιμιμ της Συρίας, έχει λάβει εντολή να στέλνει έως και 300 μαχητές στην Ουκρανία κάθε μέρα, αλλά και όπλα και εξοπλισμό.

Η έκθεση της GUR αναφέρει τα εξής:

«Στις 15 Μαρτίου, 150 μισθοφόροι στάλθηκαν στη Ρωσία από τη στρατιωτική βάση Khmeimim (Αραβική Δημοκρατία της Συρίας) για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες κατά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, όπλα, στρατιωτικός εξοπλισμός και άλλοι πόροι σχεδιάζεται να μεταφερθούν από τη Συρία στη Ρωσία και τη Λευκορωσία στο εγγύς μέλλον, για την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων κατοχής. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υποσχέθηκε να παράσχει στη Ρωσία 40.000 μαχητές για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της στρατολόγησης, υπόσχονται στους μισθοφόρους ότι θα ασκούν αποκλειστικά αστυνομικές λειτουργίες για την αποκατάσταση της τάξης στα κατεχόμενα, δηλαδή καθαρά αστυνομικές λειτουργίες. Όμως πιο πρόσφατα, πληροφορίες για άμεση συμμετοχή σε εχθροπραξίες κατά του ουκρανικού στρατού έχουν αρχίσει να διαδίδονται μεταξύ των μισθοφόρων. Αυτό μείωσε σημαντικά το «μαχητικό πνεύμα» των Σύρων.

Επιπλέον, περισσότεροι από 30 μαχητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν σε μάχες εναντίον των υπερασπιστών της Ουκρανίας, έφτασαν πρόσφατα στη στρατιωτική βάση Khmeimim από τη Ρωσία. Το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά την ηθική και ψυχολογική κατάσταση άλλων μισθοφόρων και έχει οδηγήσει στην άρνηση ορισμένων από αυτούς να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες. Έχουν καταγραφεί ακόμη και περιπτώσεις αυτοακρωτηριασμού μεταξύ Σύρων μαχητών. Ορισμένοι μισθοφόροι βλέπουν την αποστολή στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ως ευκαιρία για περαιτέρω λιποταξία και παράνομη μετανάστευση στις χώρες της ΕΕ».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software