x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Το είπε ξεκάθαρα ο Ακάρ: Θετική η Ελλάδα για την από κοινού εκμετάλλευση του Αιγαίου!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όχι μόνο πρότεινε στην Ελλάδα από κοινού τουρισμό και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου, αλλά όπως υποστήριξε, η ελληνική πλευρά απάντησε θετικά!

Όταν ρωτήθηκε από τουρκικά ΜΜΕ για την κατάσταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Ακάρ είπε αρχικά: «Με την Ελλάδα έγιναν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για τρέχοντα θέματα. Συζητάμε τα προβλήματά μας ανοιχτά, ειλικρινά και με διαφάνεια». Και μετά… πέταξε τη βόμβα: «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και για τη διανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής τους εκμετάλλευσης, το είπαμε. Υπό αυτή την έννοια, λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και περιμένουμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας». Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη συνομιλία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών έγιναν στην Αθήνα, ο Ακάρ σημείωσε ότι ήρθε η σειρά της Τουρκίας για την τέταρτη συνάντηση.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ σχολίασε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση για τα ΜΟΕ και ότι συζήτησε αυτό το θέμα με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software