x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν το Πάσχα;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σκέψεις για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κάνει η κυβέρνηση την ώρα που πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφαση τους να απελευθερώσουν τους πολίτες τους από τα green pass. Για το ενδεχόμενο της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και του πιστοποιητικού νόσησης πριν από το Πάσχα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Αναφερόμενος στις συνθήκες που θα επικρατούν το Πάσχα, ο καθηγητής δήλωσε ότι οι πιθανότητες είναι 50% να μην υπάρχουν τα πιστοποιητικά:

«Υπάρχει πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης» ανέφερε. Μιλώντας για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων, ο ίδιος σχολίασε ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα. Oι σκληροί δείκτες ήταν σε καθοδική πορεία, η οποία έχει κάπως επιβαρυνθεί» είπε ενώ υποστήριξε ότι το ΕΣΥ δεν δέχεται πίεση. «Σταδιακά οι θάνατοι και οι άνθρωποι που χρειάζονται σημαντική βοήθεια θα μειώνονται. Αυτή την στιγμή είμαστε σε ταλάντωση. Δεν βλέπουμε εκθετική φάση της πανδημίας» υποστήριξε. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση εμβολίου από το φθινόπωρο, αφότου δηλαδή θα έχουν φύγει οι τουρίστες… «Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο» δήλωσε.

Για το αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ με τους 16.500 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης προσπάθησε να δικαιολογηθεί με τραγικό τρόπο και υποστήριξε ότι «αφορούν κατά κύριο λόγο ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και βαριά νοσούντες». Τέλος, για το ενδεχόμενο να πετάξουμε οριστικά τις μάσκες, ο ίδιος δήλωσε ότι «ήρθαν για να μείνουν» τουλάχιστον σε νοσοκομεία και χώρους με ευπαθείς ομάδες.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software