x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

“Αδειάζουν” τα Νοσοκομεία από Αναισθησιολόγους

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ολοένα και περισσότεροι αναισθησιολόγοι τα… μαζεύουν και φεύγουν από τα ελληνικά νοσοκομεία! Είτε στρέφονται σε ιδιωτικές κλινικές είτε σε χώρες του εξωτερικού, αναζητώντας καλύτερες αποδοχές. Παράλληλα, οι λιγοστοί αναισθησιολόγοι που απασχολούνται στο Δημόσιο Τομέα οδεύουν προς… σύνταξη!

Σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η Πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και Δ/ντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Άννα Μαλισιώβα, το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού απασχολεί μόλις 12 αναισθησιολόγους. Ταυτόχρονα, στο Νοκομείο Παίδων Πεντέλης απασχολούνται μόλις 4 και στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία μόλις 10. Από την Ομάδα Εργασίας Αναισθησιολογίας του ΚΕΣΥ προκύπτει πως μόλις το 71% των οργανικών θέσεων των αναισθησιολόγων έχει καλυφθεί στα 82 μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Η αιτία για την οποία οι αναισθησιολόγοι τρέπονται σε φυγή φαίνεται να είναι η περικοπή των μισθών έως και 45% κατά το 2012. Υπενθυμίζεται ότι οι αναισθησιολόγοι αποτελούν από τις ελάχιστες ιατρικές ειδικότητες όπου αδυνατούν να ανοίξουν ιατρείο (πλην ορισμένων εξαιρέσεων, όπου λαμβάνουν δεύτερη ειδικότητα πχ εκείνη του βελονιστή, προκειμένου να ανοίξουν “ιατρείο πόνου”).

Παρά το γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 45% (με τον αρχικό μισθό αναισθησιολόγου να ανέρχεται στα 1.000€), η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν την αναδιαμόρφωση του ειδικού μισθολογίου με αύξηση… μόλις 10%.

 

Με ολοένα και λιγότερους αναισθησιολόγους στα Δημόσια Νοσοκομεία, η αναστολή των τακτικών χειρουργείων θα συνεχίσει να διαιωνίζεται. Ως πότε όμως; Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software