x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ντόμινο για την οικονομία των ΗΠΑ- Θα συμπαρασύρει τον υπόλοιπο κόσμο;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξανόμενους φόβους ύφεσης και προσπάθειες για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενους φόβους ύφεσης καθώς η Federal Reserve, η κεντρική τράπεζα της χώρας, παραμένει επιθετική στην καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού και οι αξιωματούχοι μιλούν όλο και περισσότερο για την ανάγκη επιβολής κάποιου οικονομικού ελέγχου για να τεθούν υπό έλεγχο οι πιέσεις των τιμών.

Οι πιέσεις στις τιμές δεν υποχωρούν. Και όταν ρίξουμε μια ματιά στις τιμές της ενέργειας φαίνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα ανέβουν για άλλη μια φορά

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, ένας όμιλος γνωστός ως OPEC+, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως.

Αυτό βοηθάει τη Ρωσία, όμως αυξάνει το κόστος, όχι μόνο για την ενέργεια, αλλά και για ό,τι κάνουμε και ό,τι αγοράζουμε. Και έτσι η τιμή των πάντων ανεβαίνει, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ,συρρικνώθηκε κατά 0,6% το περασμένο τρίμηνο μετά τη συρρίκνωση κατά 1,6% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου. Ο κοινός εμπειρικός κανόνας για τις υφέσεις είναι δύο διαδοχικές τριμηνιαίες μειώσεις του ΑΕΠ.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε τον Αύγουστο στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο. Και η Goldman Sachs την περασμένη εβδομάδα αύξησε την εκτίμηση του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα σε 1,9% ετήσιο επιτόκιο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η οικονομία είναι ανθεκτική, επισημαίνοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων πέντε δεκαετιών και την ακλόνητη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η πολιτική των ΗΠΑ, η πολυπολιτισμικότητα του Καναδά, η γεωπολιτική άνοδος της Νότιας Αμερικής - σας μεταφέρουμε τις ιστορίες που έχουν σημασία.

Ωστόσο, σχεδόν επτά στους 10 Αμερικανούς δήλωσαν πρόσφατα ότι ανησυχούν για μια ύφεση και τέσσερις στους 10 δήλωσαν ότι είναι οικονομικά απροετοίμαστοι να χειριστούν ένα εάν επρόκειτο να χτυπήσει πριν από το τέλος του 2023, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Bankrate, χρηματοοικονομικής με έδρα τη Νέα Υόρκη

Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές μετρήσεις; Πώς βρίσκουν νόημα οι οικονομολόγοι μεταξύ των αγορών που πέφτουν και μιας ανθεκτικής αγοράς εργασίας; Και τι σημαίνει μια ύφεση των ΗΠΑ για την παγκόσμια οικονομία;

Η πλειονότητα των CEOs αναμένει ύφεση το επόμενο έτος
Περισσότεροι από οκτώ στους 10 CEO δήλωσαν πρόσφατα ότι αναμένουν ύφεση τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της λογιστικής εταιρείας KPMG. Από τους 1.300 CEOs των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο που συμμετείχαν στην έρευνα KPMG, το 73% είπε ότι πιστεύει ότι μια οικονομική ύφεση θα διαταράξει την ανάπτυξη.

Περίπου το 39% των CEOs έχουν εφαρμόσει ένα πάγωμα προσλήψεων, ενώ το 46% σκέφτεται να μειώσει τη βάση των εργαζομένων τους κατά τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την KPMG.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε δημοτικότητα και τιμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν επίσης υποχωρήσει. Το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, έχασε περισσότερο από το 60% της αξίας του το περασμένο έτος, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ethereum σημείωσε πτώση 61%

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αποκλείοντας εκατομμύρια Αμερικανούς από την ιδιοκτησία σπιτιού.
 
Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας σε αυτό που είναι πλέον ευρέως γνωστό ως η Μεγάλη Παραίτηση. Έκτοτε, οι επιχειρήσεις από τα βενζινάδικα μέχρι τα ιατρεία δυσκολεύονται να βρουν εργάτες.

Νέα στοιχεία έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,1 εκατομμύριο και οι αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Το ποσοστό ανεργίας έφτασε σε χαμηλό μισό αιώνα στο 3,5% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο σηματοδοτεί μια σφιχτή αγορά εργασίας.
 
Εάν οι ΗΠΑ βυθιστούν σε μια μακρά περίοδο υποτονικής ανάπτυξης, οι αναδυόμενες αγορές θα δυσκολευτούν. Μεγάλοι εξαγωγείς στις ΗΠΑ, όπως η Κίνα, το Μεξικό και ο Καναδάς, θα ένιωθαν... πόνο εάν η ζήτηση των ΗΠΑ εξασθενούσε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
 


e-genius.gr ...intelligent web software