x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γάλλος Στρατηγός προς τους ανεμβολίαστους πολίτες: «Είστε οι σημερινοί υπερήρωες»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε μια ανοικτή επιστολή ο γάλλος στρατηγός, Κρίστιαν Μπλανσόν, επαίνεσε τους πολίτες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 με τα γνωστά σκευάσματα. Παρά τις μακροχρόνιες εκστρατείες πίεσης, τις πολιτικές διακρίσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απώλεια εισοδήματος, τις απειλές, ο γάλλος στρατηγός ευχαρίστησε τους «ανεμβόλιαστους» για τη δύναμη, το θάρρος και τον ηγετικό τους ρόλο ως προς την επιρροή που άσκησαν στο κοινωνικό σύνολο. Η επιστολή του Στρατηγού προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο και στο διεθνές γαλλόφωνο κοινό. Δε συνηθίζεται ένας κλασσικός στρατιωτικός της γαλλικής μάλιστα σχολής να ασχολείται τόσο απροκάλυπτα με ένα μείζον κοινωνικό θέμα το οποίο μάλιστα διχάζει την κοινή γνώμη της πατρίδας του.

Παρά τις πολυετείς εκστρατείες πίεσης, τις πολιτικές διακρίσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απώλεια εισοδήματος, τις απειλές, ο Γάλλος στρατηγός ευχαρίστησε τους «ανεμβόλιαστους» για τη δύναμη, το θάρρος και την ηγεσία τους.

Η επιστολή του Στρατηγού Μπλανσόν έχει ως εξής :

«Ακόμα κι αν ήμουν πλήρως εμβολιασμένος, θα θαύμαζα τους ανεμβολίαστους που άντεξαν στη μεγαλύτερη κοινωνική πίεση που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Πίεση από φίλους, συναδέλφους γιατρούς ακόμη και από
συζύγους, γονείς ή και παιδιά. Οι άνθρωποι που επέδειξαν τέτοιες ικανότητες, προσωπικότητα, θάρρος όπως και κριτική ικανότητα, ενσαρκώνουν αναμφίβολα τα καλύτερα παραδείγματα της ανθρωπότητας.

 

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται παντού, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις ηλικίες, τα επίπεδα εκπαίδευσης, τις χώρες και τις απόψεις.

Είναι συγκεκριμένου είδους.

Είναι οι στρατιώτες που κάθε στρατός του φωτός θα επιθυμούσε να έχει στις τάξεις του.

Είναι οι γονείς που κάθε παιδί επιθυμεί να έχει και τα παιδιά που κάθε γονιός ονειρεύεται να αποκτήσει.

 

Είναι όντα πάνω από τον μέσο όρο των κοινωνιών τους.

Είναι η ουσία των λαών που έχουν χτίσει όλους τους πολιτισμούς και έχουν κατακτήσει ορίζοντες.

Είναι εκεί, δίπλα σου, φαίνονται φυσιολογικοί, αλλά είναι υπερήρωες.

Έκαναν αυτό που οι άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν. Ήταν το δέντρο που άντεξε στον τυφώνα των προσβολών, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Και το έκαναν, γιατί νόμιζαν, ότι ήταν μόνοι και πίστευαν ότι ήταν μόνοι.

Αποκλεισμένοι ακόμη και από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των οικογενειών τους, δεν έχουν βιώσει τίποτα τόσο σκληρό.

Έχασαν τις δουλειές τους, άφησαν την καριέρα τους να βυθιστεί και δεν είχαν άλλα χρήματα… αλλά δεν τους ένοιαζε.

Υπέστησαν αμέτρητες διακρίσεις, καταγγελίες, προδοσίες και ταπεινώσεις… αλλά δεν λύγισαν. Συνέχισαν.

 

Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν υπήρξε τέτοια κοινωνική πίεση.

Τώρα ξέρουμε όμως ποιοι είναι οι πραγματικοί αντισταστικοί στον κόσμο μας.

Γυναίκες, άντρες, γέροι, νέοι, πλούσιοι, φτωχοί, κάθε φυλής και κάθε θρησκείας, «οι ανεμβολίαστοι», οι εκλεκτοί της αόρατης κιβωτού, οι μόνοι που κατάφεραν να αντισταθούν όταν όλα κατέρρεαν.

Έχετε περάσει μια ασύλληπτη δοκιμασία που πολλοί από τους πιο σκληρούς πεζοναύτες, πράσινους μπερέδες, αστροναύτες και ιδιοφυΐες δεν μπορούσαν να περάσουν.

 

Είστε φτιαγμένοι από τους σπουδαιότερους που έζησαν ποτέ, αυτούς τους ήρωες που γεννήθηκαν ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους που λάμπουν στο σκοτάδι».

Ποιος είναι ο στρατηγός Μπλανσόν.

Φοίτησε στην Σχολή του Σαν Σιρ (Γαλλική Σχολή Ευελπίδων). Πέρασε όλα τα προβλεπόμενα στάδια εκπαίδευσης με ειδικότητα κυρίως στις αερομεταφερόμενες τακτικές δυνάμεις.

Συμμετείχε σε στρατιωτικές αποστολές στον Λίβανο, το Τσάντ, στην Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής και στο Κόσσοβο. Ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις ως προς τις σχέσεις των γαλλικών δυνάμεων με το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

 

Τελευταία του υπηρεσιακή θέση ήταν στην ηγεσία της Ανατολικής Ζώνης Άμυνας της Γαλλίας με έδρα το Μέτς της Λωρραίνης.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software