x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πούτιν: Το Κίεβο προσπάθησε να ανατινάξει τον «Turkish Stream»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουκρανία προσπάθησε να ανατινάξει τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream (ο οποίος επίσης διέρχεται από το έδαφος της Βουλγαρίας). Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Την έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο, ο Πούτιν την περιέγραψε ως τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την οποία βρίσκονταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Προέβη στη δήλωσή αυτή, αφού ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Αλεξάντερ Μπαστρούκιν, του ανέφερε τα αποτελέσματα της έρευνας το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη προκλήθηκε από έκρηξη φορτηγού που διέσχιζε τη γέφυρα και καθορίστηκε η διαδρομή του φορτηγού – ξεκίνησε από τη Βουλγαρία, πέρασε από τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Βόρεια Οσετία και το Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία.

 

«Τα στοιχεία από την ιατροδικαστική και άλλη εμπειρογνωμοσύνη, καθώς και επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη στις 8 Οκτωβρίου ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, μια επίθεση με στόχο την καταστροφή αμάχων, ζωτικής σημασίας υποδομές της Ρωσίας. Είναι προφανές ότι οι εγγυητές, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της επίθεσης είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Πούτιν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Και πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους εδώ και πολύ καιρό.

«Δολοφονίες δημοσίων προσώπων, δημοσιογράφων, επιστημόνων, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί πόλεων στο Ντονμπάς, που συνεχίζονται για πάνω από 8 χρόνια. Και πράξεις πυρηνικής τρομοκρατίας – εννοώ τις επιθέσεις πυραύλων-πυροβολικού στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια», ανέφερε ο Πούτιν.

«Υπήρξαν πολλές άλλες απόπειρες δολοφονίας και απόπειρες για παρόμοια εγκλήματα κατά αντικειμένων της υποδομής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανατίναξης ενός από τα τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου του Turkish Stream», επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά μόνο τόνισε ότι «όλα αυτά αποδεικνύονται από αντικειμενικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οι μαρτυρίες των συλληφθέντων δραστών αυτών των επιθέσεων».

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστούν οι προσπάθειες για δολοφονίες στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και από άποψη κλίμακας θα αντιστοιχεί στο επίπεδο της απειλής που δημιουργείται για τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Και πρόσθεσε ότι τα σημερινά μαζικά ρωσικά πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας είναι ως απάντηση στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο της πρωτεύουσας Κιέβου, ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την Ουκρανία, η χώρα χτυπήθηκε με τουλάχιστον 85 πυραύλους.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software