x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συνεχής κλιμάκωση προς διάχυση! Η Πολωνία καλεί πολίτες της να φύγουν από Λευκορωσία

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η διεθνής ένταση αυξάνεται με την κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μετά τις ρωσικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε την ενίσχυση του άξονα μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας για να αποφευχθούν πιθανές επιθέσεις της Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Συνεχή κλιμάκωση και διάχυση. Το ΥΠΕΞ της Πολωνίας εξέδωσε οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τη Λευκορωσία. «Σε περίπτωση απότομης επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας, κλεισίματος/συνόρων κ.λπ., η εκκένωση θα μπορούσε να είναι αρκετά δύσκολη, αν όχι αδύνατη» προειδοποιεί.

«Πολυάριθμοί Ρώσοι στρατιώτες μπαίνουν στη Λευκορωσία με τρένα. Κατά κύματα καταφτάνουν τα τρένα» αναφέρει μια πηγή Λευκορωσίας.Xιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες θά αναπτυχθούν στη Λευκορωσία.

 

Εάν η Λευκορωσία εισέλθει στην Ουκρανία, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί αμέσως σε άλλα έθνη. Εάν η Λευκορωσία με τον στρατό της περάσει τα σύνορα του Κιέβου, θα μπορούσε να είναι η κίνηση που σηματοδοτεί το σημείο χωρίς επιστροφή, επειδή η συνέπεια θα ήταν μια αναπόφευκτη διεύρυνση της σύγκρουσης που θα μπορούσε να εμπλέξει άμεσα άλλα έθνη. Ωστόσο η Λευκορωσία υπεραμύνεται του αμυντικού προσανατολισμού της..

«Το καθεστώς στο Κίεβο σχεδόν ανατίναξε όλες τις συνοριακές γέφυρες με τη Λευκορωσία και τοποθέτησε νάρκες σε τρεις σειρές στους δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Συνόρων της Λευκορωσίας Ανατόλι Λάπο.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας προέτρεψε το Κίεβο να μην προκαλέσει το Μινσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχέδια του λευκορωσικού στρατού έχουν αμυντικό χαρακτήρα, αλλά σε περίπτωση επίθεσης η απάντηση θα είναι άμεση και σκληρή.

Το Κίεβο ισχυρίζεται πως drones που επιτέθηκαν σήμερα στην Ουκρανία εξαπολύθηκαν και από Λευκορωσία. Ο Λουκασένκο κατηγορεί την Πολωνία, τη Λιθουανία ( χώρες του ΝΑΤΟ) και ως εκ τούτου την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε Λευκορωσικό έδαφος.

 

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε κοινή στρατιωτική ομάδα δράσης με τη Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο Λουκασένκο είπε ότι το ΝΑΤΟ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επιλογές για πιθανή επίθεση κατά του Μινσκ. Κι αυτή η κίνηση επίσης θα επέφερε γενικότερη ανάφλεξη.

Ο Λευκορώσος ηγέτης είπε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα δράσης στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση στην κλιμάκωση της έντασης, όπως αποκάλεσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta. Νωρίτερα είχε κατηγορήσει το Κίεβο ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του.

Δυνάμεις Λευκορωσίας και πιθανόν Ρωσίας ενισχύουν τα σύνορα με Λιθουανία και Πολωνία.

Αλεξάντερ Λουκασένκο:
«Το ΝΑΤΟ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επιλογές για πιθανή επίθεση κατά της Λευκορωσίας
“Η κατάσταση γύρω από τη Λευκορωσία, είπαμε ήδη, παραμένει τεταμένη. Επιπλέον, η Δύση διαδίδει την άποψη ότι ο λευκορωσικός στρατός θα εισέλθει απευθείας σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας”, είπε. είπε ο αρχηγός του κράτους.
«Έχοντας υποκύψει σε αυτά τα ψέματα, η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες ήδη εξετάζουν ανοιχτά επιλογές για πιθανή επίθεση κατά της χώρας μας, μέχρι πυρηνικό χτύπημα. Για εμάς, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο.
Σας προειδοποίησα εδώ και πολύ καιρό ότι οι στόχοι τους σήμερα δεν είναι να μας εμποδίσουν να πολεμήσουμε μαζί με τη Ρωσία απευθείας στην Ουκρανία, έτσι ώστε, Θεός φυλάξοι, ένα πυρηνικό χτύπημα και ούτω καθεξής. Δεν είναι το κύριο πράγμα. Ο κύριος στόχος – παραμένει από παλιά – είναι να μας παρασύρουν στον πόλεμο και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ταυτόχρονα».

 

”H Πολωνία απλώς τρέμει. Zητάει από τις ΗΠΑ άμεσα να φέρουν και να τοποθετήσουν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία. Συμπεριλαμβανομένων αυτών από τα αποθέματα της Γερμανίας.’‘….είπε ο Λουκασένκο σε συνάντηση με επιτελείο του.

Η Μολδαβία εγκαλεί το Ρώσο πρέσβη καθώς κατά τη σημερινή επίθεση ρώσικοι πύραυλοι διέσχισαν τον εναέριο χώρο της..

Στις 10 Οκτώβρη η Ρωσία άρχισε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις σε τουλάχιστον 20 ουκρανικές πόλεις μ΄επίκεντρο το Κίεβο ως μια πρώτη απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση που ο ίδιος ο Πούτιν χρέωσε επικαλούμενος τις υπηρεσίες του στην ουκρανική πλευρά.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software