x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους: «Δεν θα πάμε σε υποχρεωτικότητες, είμαστε σε προεκλογική χρονιά»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
“Δεν μπορεί οι πάντες να είναι σοβαροί, ούτε να έχουν το σωστό τρόπο ανάλυσης των δεδομένων”, ανέφερε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη του στον Focus FM.

” Κατανοείτε ότι η ιατρική κοινότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην πλειοψηφία της.Το να υπάρχουν μεμονωμένες γραφικές φωνές, οι οποίες χαλάνε τη συνολικότερη εικόνα, είναι αναμενόμενο. Η ιατρική μαθαίνει με τα πειράματα και τις εργασίες, δεν μαθαίνει με τη φαντασία ούτε με την έμπνευση. Η τεράστια πλειοψηφία όλων των ειδικοτήτων, είπε τα λογικά πράγματα και αυτά που ήταν ιατρικώς αποδεδειγμένα. Συμφωνώ ότι υπήρξαν φωνές αντίθετες, παραπλανητικές, άνθρωποι που πίσω από τα λεγόμενά τους είχαν άλλες επιδιώξεις, αλλά αυτό δεν χαλάει τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι οτι οι γιατροί βγήκαν μπροστά και όχι μόνο. Πήραν και μέρος της δυσαρεσκειας της κοινωνίας για το κακό που τη βρήκε. Δε φταίμε εμείς οι γιατροί που υπήρξε ο κορονοϊός”

Για το βασικό επιχείρημα της αναγκαιότητας των εμβολίων, τη δημιουργια της ανοσίας της αγέλης και την προπαγάνδα που συνεχίστηκε, παρά το γεγονός ότι από τον Μαρτιο του 2021 επιστημονικές έρευνες παρουσίαζαν λόγους για τους οποίους ήταν μάλλον απίθανη, ο κος Βασιλακοπουλος ισχυρίστηκε ότι:

“Αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιασουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο τον κόσμο ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ανοσία της αγέλης, πριν προλάβει ο ιος να αλλάξει, θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει. Τώρα, εμβολιάστηκε ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού του κόσμου-περίπου το 65%- νόσησαν και πάρα πολλοί άλλοι, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε σημαντικό ποσοστό στην ανοσία της αγέλης. Γι΄αυτο και βλέπετε κάθε καινούργιο επιδημικό κύμα που έρχεται, δεν αφήνει το ίδιο αποτύπωμα που άφηναν τα προηγούμενα”.

“Εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί καθόλου, τι θα είχε συμβεί; Θα είχαμε θρηνήσει εκατομμύρια νεκρούς παραπάνω. Αυτό θα το ήθελε η κοινωνία,για ποιο λόγο; Για να αποφύγει να κάνει ένα εμβόλιο; Ποιο είναι το κακό που έκανε το εμβόλιο”;

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει προβλήματα, ο κος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και χαρακτήρισε παράλογο το φόβο για τις παρενέργειες του εμβολίου.

“Κανένα εμβόλιο δεν κάνει παρενέργειες πολλά χρόνια μετά, γιατί το εμβόλιο είναι μία παροδική διέγερση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δεν είναι μία μόνιμη και το εμβόλιο είναι πολύ μικρότερη διέγερση, γιατί είναι απέναντι σε ένα αντιγόνο, απ΄’ότι είναι η ίδια η νόσηση από τον κορονοιο. Κάποιος φοβάται ότι χρόνια μετά το εμβολιο θα του κάνει κάποιο πρόβλημα.Υπάρχει έστω και ένας που να φοβάται ότι επειδή κόλλησε κορονοϊό, χρόνια μετά θα έχει κάποιο πρόβλημα; Ούτε ένας. Καταλαβαίνετε πόσο παράλογος είναι αυτός ο φοβος;”

Αναφορικά με την υποκαταγραφή των κίτρινων καρτών στη χώρα μας ο κος Βασιλακόπουλος ισχυρίστηκε, οτι ακόμα και εάν στην Ελλάδα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία, υπάρχουν πολλές χώρες που κάνουν πολύ καλή καταγραφή.

“Η γνώση που έχουμε για το εμβόλιο σήμερα είναι τεράστια. Όλα τα στοιχεία λένε ότι
οι οποίες επιπλοκές που μπορεί να κάνει το εμβόλιο είναι πολύ πολύ πολύ μικρότερες από το όφελος που μπορεί το εμβόλιο να προσφέρει”.

Ο κος Βασιλακόπουλος ανέφερε και οτι, το γεγονός ότι η φαρμακοεπαγρύπνηση δεν βρίσκεται διεθνώς σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεν είναι επιχείρημα για να μην πάρουμε κάποιο φάρμακο. Όταν στη συνέχεια η συζήτηση έφτασε στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων, ο γνωστός πνευμονολόγος τη συνέκρινε με την υποχρεωτικότητα στα παιδικά εμβόλια, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου ο οποίος διευκρίνισε ότι για τα παιδιά, υπάρχει βασικο πρόγραμμα εμβολιασμού και όχι υποχρεωτικού εμβολιασμού.

“Η υποχρεωτικότητα, δεν είναι ιατρική απόφαση. Είναι απόφαση του κράτους με βάση το πόσο χρήσιμο είναι κάτι και απαραίτητο να γίνεται ή όχι. Η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά το 100% του ελληνικού πληθυσμού. Όποιος δεν καταλαβαίνει το καλό για τον εαυτο του και την κοινωνία ναι, υποχρεωτικά. Με το εμβόλιο περιορίσαμε τη μετάδοση του ιού και σώσαμε χιλιάδες, εως εκατομμύρια ζωές. Το ζήτημα είναι να αποδείξουμε με την κουβέντα οτι ήταν άχρηστος ο εμβολιασμός; Αυτό δε γίνεται γιατι απο τοτε που υπήρξαν τα εμβόλια, καταφέραμε και μειώσαμε τη θνητότητα”.

Ο κος Βασιλακοπουλος, εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
“Ένα εκπαιδευτικός ο οποίος παρά το ότι έχει σπουδάσει, δεν έχει την ευθυκρισία να καταλάβει τι είναι σωστό να κάνει και τι δεν είναι και δεν μπορεί να ακούσει τα προτάγματα της επιστημονικής κοινότητας, πως μπορεί να αναλύσει σωστά άλλα πράγματα;
Αν δε σας αρέσει η λογική μου, λυπάμαι, να απολογηθώ. Είναι η ίδια λογική που μου λετε για τον ανεμβολίαστο υγειονομικό. Για να μην εμβολιαζεται ενας υγειονομικός, δεν καταλαβαίνει Χριστό, από τα επιστημονικά δεδομένα.Πως θα καταλάβει το θέμα της υπέρτασης; Θα πάθει μετάλλαξη ο εγκέφαλός του και θα γίνει έξυπνος;
Δικαίωμα στη χαζομάρα έχουν όλοι. Να είσαι υγειονομικός και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο; Η επιεικής έκφραση είναι ότι είναι χαζος. Είναι αυταπόδεικτο. Σας ενοχλεί η αλήθεια; Θα ήθελα να ρωτήσω, πως αυτός ο μεροκαματιάρης άνθρωπος, αντέχει 13 μήνες χωρίς δουλειά.”

“Ελάχιστο ποσοστό των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άλλοι όντας βλάκες, πήγαν κι εμβολιάστηκαν. Η συζήτηση είναι παντελώς άχρηστη, προσπαθείτε να υποστηρίξετε πράγματα τα οποία είναι κοινωνικά και επιστημονικά παράλογα και δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτή την κουβέντα”.



e-genius.gr ...intelligent web software