x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μητσοτάκης: «Βάλαμε τα θεμέλια για βελτίωση των διμερών σχέσεων»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, το φθινόπωρο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να συγκληθεί στη χώρα μας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αποτελέσματα της πολυσυζητημένης συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, αναφέροντας σε δηλώσεις του πως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικοδόμηση θετικής ατζέντας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μπήκαν θεμέλια για βελτίωση των σχέσεων Αθήνας – Άγκυρας, ενώ, αν όλα πάνε καλά, το φθινόπωρο αναμένεται να συγκληθεί στη χώρα μας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Ήταν μια συνάντηση που έγινε πρέπει να σας πω σε καλό κλίμα. Νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι αντιμετωπίζουμε τόσες προκλήσεις ως ανθρωπότητα, αλλά και ως δύο χώρες σύμμαχοι αυτή την εποχή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που είναι πιο σημαντικό να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο σε αυτά που μας χωρίζουν. Προφανώς επαναλάβαμε τις πάγιες εθνικές μας θέσεις. Δώσαμε όμως έμφαση στην οικοδόμηση μίας θετικής ατζέντας, κυρίως στον τομέα της οικονομίας, όπου νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία σημαντική πρόοδο τους επόμενους μήνες. Και εφόσον όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συγκαλέσουμε ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Ελλάδα πια. Είναι η σειρά μας να το διοργανώσουμε με το καλό. Με το καλό το φθινόπωρο.

Οπότε νομίζω ότι ήταν μια ευκαιρία για μια πολύ ανοιχτή, πολύ ειλικρινή συζήτηση και πιστεύω ότι βάλαμε τα θεμέλια, είμαι προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, γιατί όπως ξέρετε έχουμε μεγάλες διαφορές που δεν γεφυρώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Βάλαμε τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεών μας και κυρίως για να συνεργαστούμε στα μεγάλα ζητήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Είδατε και σήμερα τις τραγικές εικόνες από την Ουκρανία, με αμάχους να χάνουν τη ζωή τους. Αυτά πρέπει να μας απασχολούν».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software