x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Τζούφιο» το φετινό εμβόλιο για τη γρίπη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χαμηλή αποδείχτηκε η αποτελεσματικότητα του φετινού αντιγριπικού εμβολίου, καθώς μείωσε τον κίνδυνο ήπιας ή μέτριας λοίμωξης από ιούς της γρίπης σε ποσοστό μόλις 16%, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ. Η χαμηλή αυτή αποτελεσματικότητα προέκυψε από μελέτη στοιχείων για περισσότερους από 3.600 ανθρώπους σε επτά αμερικανικές Πολιτείες, σύμφωνα με τους «New York Times». «Το εμβόλιο δεν είναι αναποτελεσματικό, αλλά σίγουρα είναι κατώτερο του επιθυμητού» δήλωσε ο δρ Τζέσε Γκούντμαν, πρώην επικεφαλής επιστήμονας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι μια πανδημία γρίπης, συνεπώς χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια» επεσήμανε. Παρ’ όλα αυτά, το CDC συνεχίζει να συστήνει τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με το σκεπτικό ότι μπορεί «να αποτρέψει σοβαρές εκβάσεις». Κάθε χρόνο, οι επιστήμονες αποφασίζουν κατά πόσο θα αναπροσαρμόσουν τη σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου, προκειμένου να προστατεύει καλύτερα από τα στελέχη των ιών της γρίπης που προβλέπεται να κυριαρχήσουν. Η φετινή χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου δείχνει, σύμφωνα με τον Γκούντμαν, ότι «υπήρχε ασυμφωνία ανάμεσα στα στελέχη του ιού στο εμβόλιο και σε εκείνα που κυκλοφορούσαν».

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο αναπροσαρμόστηκε για να προσφέρει προστασία έναντι τεσσάρων ιών της γρίπης, μεταξύ των οποίων του Η3Ν2, που αποδείχτηκε το κυρίαρχο στέλεχος φέτος, σύμφωνα με το CDC.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software