x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέο «χτύπημα» των ρωσικών αντι-κυρώσεων: Τέλος οι εξαγωγές λιπασμάτων

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ρωσία προχωρά σε αντι-κυρώσεις, καθώς απαγόρευσε σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου τις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων και εξοπλισμού από τη χώρα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρμόδιος υπουργός, ότι η Μόσχα αποφάσισε να «παγώσει» και τις εξαγωγές λιπασμάτων.

Το χτύπημα σοκάρει καθώς η Ρωσία είναι ο νούμερο ένα εξαγωγέας λιπασμάτων που σε συνδυασμό με το ότι Ρωσία και Ουκρανία παράγουν το 30% των σιτηρών προμηνύει πολύ δύσκολη χρονιά. Νωρίτερα και σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρωσίας, η απαγόρευση αυτή αφορά τεχνολογίες που συνδέονται με τις τηλεπικοινωνίες, την ιατρική, αγροτικά μηχανήματα ή ακόμη ηλεκτρικό εξοπλισμό. Πρόκειται επίσης για μηχανές, τουρμπίνες, μηχανές επεξεργασίας μετάλλου και λίθων, μόνιτορ και προβολείς. “Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ρωσικής αγοράς” ανέφερε η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται πως η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους.

Εξαγωγές θα είναι δυνατές ωστόσο προς τις χώρες μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (UEE), μιας τελωνειακής ένωσης υπό την ηγεσία της Μόσχας, και προς τις αυτονομιστικές δημοκρατίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Οι εξαγωγές ορισμένων ειδών ξύλου προς “μη φιλικές” χώρες περιορίζονται επίσης μέχρι τα τέλη του 2022.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software