x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κραυγή αγωνίας του Αδώνιδος στο υπουργικό: «Θα πάμε φυλακή»!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες του Βερολίνου θύμισε το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, όπου μάλιστα υποτίθεται θα γινόταν συζήτηση και παρουσίαση του σχεδίου κατά της διαφθοράς. Και μόνο το γεγονός ότι το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα το παρουσίαζε ο… Γιώργος Γεραπετρίτης, θα αρκούσε για να μετατρέψει το συμβούλιο σε επιθεώρηση, μόνο που οι στιγμές δεν προσφέρονται για γέλιο… Αντίθετα, τα όσα διαδραματίστηκαν παραπέμπουν σε τραγωδία. Το δράμα ξεκίνησε όταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρουσίασε ευρωπαΐκή έκθεση η οποία έκανε σαφή αναφορά στην δολοφονία Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη, εστιάζοντας στην ανάγκη παροχής εξηγήσεων.

Η ενέργεια αυτή όμως προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Άδωνι, του Βορίδη και άλλων, οι οποίοι σχεδόν παραληρηματικά άρχιζαν να επιτίθενται στα… πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, επειδή στην πλειοψηφία τους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση! Τι σχέση άραγε μπορεί να έχει η δολοφονία ενός δημοσιογράφου που παραμένει ανεξιχνίαστη με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που δεν υμνούν την κυβέρνηση, ουδείς γνωρίζει. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο επεισοδιακή. Ο Κώστας Τσιάρας, ως αρμόδιος υπουργός, παρουσίασε συγκεκριμένη τροπολογία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Στην ρύθμιση υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από τα «πρωτοπαλίκαρα» του Αντώνη Σαμαρά: Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης διαφώνησαν, ενώ αρνητικός φαίνεται πως ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. Σύσσωμο το «κόμμα Novartis» δηλαδή. Μάταια ο Κ. Τσιάρας αντέτεινε ότι πρόκειται για ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας και ότι δέχεται πιέσεις από την Διεθνή Διαφάνεια. Ειδικά μετά τις καταγγελίες του Γιώργου Κύρτσου και τους μύδρους της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στο Στρασβούργο, έπρεπε να κρατηθούν τουλάχιστον τα προσχήματα. Εκεί ακριβώς εκδηλώθηκε η απόγνωση του Άδωνι.

Ο υπουργός ανάπτυξης παρενέβη με φωνή βγαλμένη από αρχαία τραγωδία, λέγοντας: «Εάν το περάσουμε αυτό, θα πάμε όλοι φυλακή»!

Η παρέμβαση του πάγωσε το αίμα των παρευρισκομένων με τον πρωθυπουργό να ζητά από τον Κ. Τσιάρα να παραπέμψει το συγκεκριμένο θέμα στις καλένδες. Να προλάβει να φύγει τουλάχιστον…

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software