x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου οργανώνουν τα μπλόκα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε μαζική συμμετοχή με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ στη λίστα των αιτημάτων προστέθηκε και η επιθυμία να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εκπρόσωποι των μπλόκων διαρρέουν πως θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη πλατεία Βάθης ενώ δεν αποκλείεται και η πραγματοποίηση πορείας με συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει και συμβολική κάθοδος κάποιων τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα επιπλέον 20 εκατ. ευρώ που εξασφάλισαν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου, συγκριτικά με την αρχική μετριοπαθή δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτέλεσαν ίσως μια χλιαρή νίκη των αγροτών, κάτι που αποτυπώθηκε και στις περισσότερες μετέπειτα ανακοινώσεις των αγροτικών συλλόγων που καλούσαν πλέον σε επιστροφή των τρακτέρ από τα μπλόκα.

Ωστόσο το μέγεθος των προβλημάτων που δυσχεραίνουν διαρκώς την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα και οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης φαίνεται πως θα συσπειρώσουν ξανά τα αγροτικά μπλόκα σε μία προσπάθεια να αναθερμανθεί το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, που είχε «σιγάσει» για περίπου 2 εβδομάδες μετά από τη συνάντηση της Πανελλαδική Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Περίπου στην ίδια χρονική συγκυρία με το πανελλαδικό συλλαλλητήριο αναμένεται και η ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης των νέων μέτρων στήριξης που θα αφορά και αγρότες, ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από την ενεργειακή κρίση που χτυπά όλες τις χώρες.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων:

«Στα πλαίσια συνέχισης του αγώνα με άλλες μορφές πάλης που οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν στα μπλόκα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων  οργανώνει πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη, στην Αθήνα.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλαμε στα μπλόκα που επί 22 μέρες στήσαμε σ’ όλη τη χώρα.

 Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία»



Σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου

«Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, ενημερώνει και προσκαλεί αγρότες και κτηνοτρόφους,  απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 18/03/2022 και ημέρα Παρασκευή.

Ο Αγροτικός Σύλλογος, θα ενημερώσει με επόμενη ανακοίνωση, για το πώς θα γίνει η μετακίνηση των παραγωγών προς την Αθήνα».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software