x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πρώτη ήττα του Κυριάκου στην Ευρώπη – ανοιχτή διαφοροποίηση Μεϊμαράκη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Απρόσμενη στεναχώρια για τον πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε το αυτονόητο. Την αποπομπή του Γιώργου Κύρτσου από το ΕΛΚ και δικαιολογημένα. Δεν μπορεί ένας ευρωβουλευτής συγκεκριμένου κόμματος να εκτοξεύει τέτοιου είδους κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού και αρχηγού του και να παραμένεις της τάξης του. Διότι αυτά που έχει καταγγείλει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβάνουν το μισό ποινικό κώδικα και ισοδυναμούν με ισχυρισμούς για διάπραξη κακουργημάτων από ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία λοιπόν για την αποπομπή η μη του Γιώργου Κύρτσου, έγινε εχθές. Τα αποτελέσματα της όμως γεννούν τεράστια ερωτηματικά, ειδικά μετά τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή για την διαφοροποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και την άρνηση του Μάνφρεντ Βέμπερ να τον καρατομήσει! Εάν λοιπόν ο Κύρτσος λέει την αλήθεια, τότε ο Κυριάκος εισέπραξε ένα διπλό χαστούκι, τόσο από τον επικεφαλής της ομάδας των γαλάζιων ευρωβουλευτών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και από τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, τόσο ο Μεϊμαράκης όσο και ο Βέμπερ αποδοκίμασαν ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήθελε την οριστική αποπομπή Κύρτσου από το ΕΛΚ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρότεινε την ποινή – χάδι της εξάμηνης αναστολή της ιδιότητας μέλους του κόμματος! Ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρότεινε την επίσης ελαφριά ποινή, της ετήσιας αναστολής… Πριν από την ψηφοφορία μάλιστα, ο Γ. Κύρτσος έριξε λάδι στη φωτιά στέλνοντας επιστολή προς όλα τα μέλη του ΕΛΚ με την οποία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για «συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis» και εφαρμογή «ανελεύθερων πρακτικών», εξισώνοντας την ελληνική κυβέρνηση με την ουγγρική και την πολωνική.

Σοβαρότατες κατηγορίες. Παρά λοιπόν την σοβαρές κατηγορίες Κύρτσου κατά Κυριάκου, επικράτησε η πρόταση του Μάνφρεντ Βέμπερ για την αναστολή των δικαιωμάτων του Γιώργου Κύρτσου ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μόλις για ένα έτος, με ψήφους 91 υπέρ.

Ωστόσο κατά την ψηφοφορία στην ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, 29 ευρωβουλευτές επέλεξαν να στηρίξουν τον Γ. Κύρτσο, ενώ 11 έκαναν αποχή.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software