x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σε κατάσταση ολικής διάλυσης το Νοσοκομείο της Ξάνθης!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Καταγγελίες από τον παραιτηθέντα διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Βασίλη Παπαδόπουλο

Από το κακό στο χειρότερο το Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως, αλλά και με βάση καταγγελίες γιατρών, όπως του Βασίλη Παπαδόπουλου, διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (Νομαρχιακή) αναφέρει: «Ο κατήφορος που άρχισε εδώ και τρία χρόνια για το Νοσοκομείο Ξάνθης συνεχίζεται ακάθεκτος.

Στα πρόσφατα άσχημα νέα συγκαταλέγονται:

Η αποχώρηση του διευθυντή της ΜΕΘ, ο οποίος μάταια περίμενε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να ξαναλειτουργήσει η εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η παραίτηση του διευθυντή της Παθολογικής, ο οποίος πριν από έναν χρόνο εντάχθηκε στο δυναμικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενισχύοντάς το σημαντικά. Ομως, η κατάσταση που επικρατεί (αλλεπάλληλες εφημερίες, 50 νοσηλευόμενοι στην κλινική, 10 και πλέον στην πτέρυγα Covid, μεγάλη κίνηση στο Τμήμα Επειγόντων) τον οδήγησε σε παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην κλινική.

 

Παρόμοιο πρόβλημα υποστελέχωσης υπάρχει και στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία εφημερεύει μόνο 15 μέρες ανά μήνα. Οταν τελειώσει το 15ήμερο, οι ασθενείς μεταφέρονται στην Καβάλα, ενώ, όταν εφημερεύει, νοσηλεύει και τους ασθενείς της Καβάλας. Χειρουργεία μετά βίας εκτελούνται, την ώρα μάλιστα που ιδιώτης ουρολόγος έχει προσληφθεί στο νοσοκομείο, αλλά έχει τοποθετηθεί στην κλινική Covid, αντί της Ουρολογικής (!), επιτείνοντας το πρόβλημα που υπάρχει αδικαιολόγητα, λόγω της ανοργανωσιάς που επικρατεί πλέον παντού μέσα στο νοσοκομείο.

Το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξαντλημένο, εργάζεται αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα, πρωί, νύχτα) και πολλές φορές με μειωμένο αριθμό νοσηλευτών στη βάρδια λόγω έλλειψης νοσηλευτών».

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software