x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Pfizer: Αίτημα στις ΗΠΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης εμβολίου για τους άνω των 12 ετών

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι Pfizer και BioNTech ζήτησαν τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ να εγκρίνει τις ενισχυτικές δόσεις που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Όμικρον για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τα νέα ενημερωμένα εμβόλια που στοχεύουν τις κυρίαρχες υποπαραλλαγές του στελέχους όμικρον. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας αναμένουν ένα άλλο κύμα λοιμώξεων αυτό το φθινόπωρο καθώς η ανοσία από τις επί του παρόντος εγκεκριμένες δόσεις εμβολίου εξασθενεί, ενώ με την έλευση του φθινοπώρου οι άνθρωποι θα αναζητούν ζέστη σε εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα ενημερωμένα εμβόλια θα στοχεύουν το αρχικό στέλεχος του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν της Κίνας το 2019 καθώς και το στέλεχος όμικρον. Οι επιστήμονες και οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ελπίζουν ότι τα νέα εμβόλια θα παρέχουν ευρύτερη και πιο ανθεκτική προστασία από τη λοίμωξη και ήπια νόσηση.

Οι επί του παρόντος εγκεκριμένες δόσεις αναπτύχθηκαν για να στοχεύσουν την παραλλαγή του Covid που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα. Αν και τα πρωτότυπα εμβόλια εξακολουθούν να αποτρέπουν σοβαρή νόσηση, δεν παρέχουν ουσιαστική προστασία έναντι λοιμώξεων και ήπιας ασθένειας από τον κορωνοϊό.

 

Το Omicron BA.5 είναι το κυρίαρχο στέλεχος του Covid που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, αποτελώντας περίπου το 90% των νέων λοιμώξεων, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.4.6 omicron αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 10% των νέων λοιμώξεων μαζί.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software