x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τροποποιήσεις του νόμου περί Εθνικής Άμυνας, που τέθηκαν σε ισχύ μεταφέρουν εξουσίες από πολιτικούς σε στρατιωτικούς αξιωματούχους

Μία ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έρχεται από την Κίνα.
Τον Ιούλιο 2022, Κινέζος επιχειρηματίας που παρασκευάζει ιατρικό εξοπλισμό έκανε γνωστό ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι του είχαν ζητήσει να μετατρέψει τις γραμμές παραγωγής του στην Κίνα, ώστε να μπορούν να παράγουν είδη για τον στρατό.
Τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, είπε, εξέδωσαν παρόμοιες εντολές σε άλλους επιχειρηματίες.
Επιπλέον, Κινέζοι ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι η συνεχιζόμενη αποβολή ξένων συναδέλφων από τα πανεπιστήμια της Κίνας φαίνεται να αποτελεί προετοιμασία για εχθροπραξίες.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ετοιμάζεται να πάει σε πόλεμο και δεν κρύβει τις προσπάθειές της.

Η εξουσία στον στρατό

Τροποποιήσεις του νόμου περί Εθνικής Άμυνας, που τέθηκαν σε ισχύ μεταφέρουν εξουσίες από πολιτικούς σε στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Γενικά, οι τροπολογίες μειώνουν τον ρόλο του Κρατικού Συμβουλίου της κεντρικής κυβέρνησης μεταθέτοντας την εξουσία στο CMC, την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Συγκεκριμένα, το Κρατικό Συμβούλιο δεν θα εποπτεύει πλέον την κινητοποίηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.
Όπως είπε ο Zeng Zhiping του Πανεπιστημίου Soochow στην South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ, «το CMC είναι πλέον επισήμως υπεύθυνο για τη χάραξη εθνικής αμυντικής πολιτικής και αρχών, ενώ το Κρατικό Συμβούλιο γίνεται ένας απλός φορέας υλοποίησης που παρέχει υποστήριξη στον στρατό».
Κατά μία έννοια, αυτές οι τροπολογίες ήταν παραθυράκι προς την προετοιμασία του πολέμου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος 19fortyfive.com.
«Οι πρόσφατες αλλαγές στον νόμο περί Εθνικής Άμυνας της Κίνας που μειώνουν την εξουσία του Κρατικού Συμβουλίου είναι σε μεγάλο βαθμό πολιτική τοποθέτηση», μου είπε ο Richard Fisher του Διεθνούς Κέντρου Αξιολόγησης και Στρατηγικής που εδρεύει στη Βιρτζίνια αμέσως μετά την έναρξη ισχύος των τροποποιήσεων.

 

Στρατιωτική κινητοποίηση

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ιδιαίτερα το υφιστάμενο CMC είχαν πάντα την ανώτατη εξουσία στις αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο και την ειρήνη».
Γιατί τότε μας ενδιαφέρουν οι τροπολογίες του Νόμου για την Εθνική Άμυνα;
Οι τροπολογίες, μας λέει ο Fisher, «δείχνουν τη φιλοδοξία της Κίνας να επιτύχει επίπεδα στρατιωτικής κινητοποίησης «ολόκληρου του έθνους» για να διεξάγει πολέμους και να δώσει στην CMC επίσημη εξουσία να ελέγχει τις μελλοντικές κινεζικές δυνατότητες για παγκόσμια στρατιωτική επέμβαση».
«Ο αναθεωρημένος νόμος περί Εθνικής Άμυνας ενσωματώνει επίσης την ιδέα ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην εθνική άμυνα», αναφέρει η Global Times του Κομμουνιστικού Κόμματος, συνοψίζοντας τα λεγόμενα ενός ανώνυμου αξιωματούχου της CMC.
«Όλες οι εθνικές οργανώσεις, ένοπλες δυνάμεις, πολιτικά κόμματα, ομάδες πολιτών, επιχειρήσεις, κοινωνικές οργανώσεις και άλλες οργανώσεις θα πρέπει να υποστηρίζουν και να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της εθνικής άμυνας, να εκπληρώνουν καθήκοντα εθνικής άμυνας και να εκτελούν αποστολές εθνικής άμυνας σύμφωνα με το νόμο.
Όπως είπε ο Fisher «τα τελευταία 40 χρόνια, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας προετοιμάζεται για πόλεμο και τώρα επιταχύνει τα σχέδιά του».
Το Κόμμα, καθώς είναι έτοιμο για μάχη, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Προετοιμάζεται και για κυρώσεις – Εισβολή στην Ταϊβάν

Στις 22 Απριλίου, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκαν με εκπροσώπους δεκάδων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της HSBC, για να συζητήσουν τι θα μπορούσε να κάνει το Πεκίνο σε περίπτωση επιβολής τιμωρητικών μέτρων στην Κίνα.
Η διεξαγωγή της «έκτακτης συνάντησης», όπως αναφέρουν οι Financial Times, είναι δυσοίωνη.
«Οι αξιωματούχοι και οι παρευρισκόμενοι δεν ανέφεραν συγκεκριμένα σενάρια, αλλά ένα πιθανό έναυσμα για τέτοιες κυρώσεις πιστεύεται ότι είναι μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν», σημείωσαν οι FT.
Το γεγονός ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν τη συνάντηση είναι μια σαφής ένδειξη ότι το Πεκίνο σχεδιάζει πολεμικές ενέργειες.
«Να είστε έτοιμοι για μάχη». Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ συνόψισε την πρώτη διαταγή του Κινέζου ηγεμόνα Xi Jinping προς τον στρατό του 2019.
Τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, έδωσε μια σημαντική ομιλία στο CMC σχετικά με τις προετοιμασίες για τον πόλεμο και η ομιλία μεταδόθηκε στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο.
Ξένοι αναλυτές συζητούν εάν η Κίνα θα πάει σε πόλεμο σύντομα. Το κινεζικό πολιτικό σύστημα έχει γίνει λιγότερο διαφανές με την πάροδο του χρόνου, επομένως δεν είναι σαφές τι σκέφτονται οι ανώτεροι ηγέτες.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software