x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τόμος αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς σκοπιανούς από τον Πατριάρχη Σερβίας - Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Αυτοκέφαλη είναι πλέον η σχισματική εκκλησία τον ψευτομακεδόνων καθώς ο Πατριάρχης Σερβίας παρέδωσε τον Τόμο στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο.

Η παράδοση έγινε μετά από το συλλείτουργο που τελέστηκε σήμερα,  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος, μαζί με τον σχισματικό ψευτομακεδόνα αρχιεπίσκοπο.

«Σήμερα, με τη χάρη του Θεού, έχουμε την ευκαιρία να επικυρώσουμε αυτό που ήδη υπάρχει μεταξύ μας, και αυτό είναι η ενότητα, που κάποτε διαταράχθηκε» - υπογράμισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Πορφύριος.
 
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει πληθώρα αντιδράσεων στον ορθόδοξο κόσμο ειδικά στους ιερείς που δεν αναγνωρίζουν καμία εκκλησία ως μακεδονική, αφού όσοι γνωρίζουν Ιστορία ξέρουν ότι η μακεδονία είναι ελληνική και δεν ανήκει στους Σλάβους ψευτομακεδόνες.
 
Πατριαρχείο Σερβίας και Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης θα συνεχίσουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο παρασκήνιο, παρά τις δημόσιες φιλοφρονήσεις.
 
Το ζήτημα της ονομασίας παραμένει καθώς οι Σέρβοι έχουν πολιτικοποιήσει το ζήτημα. Πέρα από την απάντηση τους στους Έλληνες αναφορικά με τις δρομολογημένες ενέργειες τους στο ΝΑΤΟ, θεωρούν ότι η ονομασία «Μακεδονική» εκκλησία θα προσελκύσει τη μερίδα του λέοντος των πιστών. Σε αντίθεση με την ονομασία Αρχιεπισκοπή Αχρίδας που αναγνώρισε η πλευρά Βαρθολομαίου. 
 
Την ίδια ώρα η σερβική εκκλησία πήρε υπό την ομπρέλα της τους σχισματικούς, πριν προλάβει ουσιαστικά το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης να χορηγήσει από την πλευρά του το αυτοκέφαλο.
 
Η αντίδραση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού εκείνος «ξεπάγωσε» το ζήτημα της αναγνώρισης, ώστε να δείξει ότι έχει το πρωτείο.
 
Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση των Σέρβων, καθώς εκκρεμούν τα τεχνικά ζητήματα, όπως η πιθανότητα ένωσης των δύο εκκλησιών και ο τρόπος με τον οποίο, αυτό θα πραγματοποιηθεί.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα των Σλάβων ψευτομακεδόνων λειτουργούν αυτή τη στιγμή δύο εκκλησίες. Μία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας - η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος-
και μια άλλη, η σχισματική (που δεν αναγνωριζόταν από τη δεκαετία του '60 έως μέχρι πριν από ένα μήνα) την οποία τελικώς αναγνώρισαν τα δύο Πατριαρχεία.

elora.gr - Ταυτότητα

Ιδιοκτήτρια εταιρεία: M.V. PRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Διακριτικός τίτλος: M.V. PRESS
Έδρα: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 299, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΚ 17236, ΑΦΜ 801098428 – ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΗΛ: 210 3625095, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος/ Διαχειριστής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Δικαιούχος του ονόματος τομέα (elora.gr): MV PRESS
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L63) {ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡ. 10 ΠΑΡ. 2 ΠΕΡ. Ε' Ν. 5005/2022 ΤΕΥΧΟΣ Α' 236/21.12.2022}

Μ.Η.Τ. 242040e-genius.gr ...intelligent web software