x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Όσοι σπέρνουν το θάνατο θα βρεθούν στην Κρίση του Θεού»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Μητροπολίτης Ζαπορίζια και Μελιτοπόλεως Λουκάς προέτρεψε τους πιστούς, που υφίστανται απώλειες και θλίψεις τις ημέρες του πολέμου, να μην αφήσουν τον φόβο, τη δειλία, την έλλειψη πίστης, το μίσος και την κακία στις καρδιές τους.

«Όσοι σπέρνουν το θάνατο θα κριθούν από τον Θεό. Και αυτοί, τελικά, θα έρθουν στην Κρίση Του. Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό σε όλα», σημείωσε.

Επίσης, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη δεν χρειάζεται να πούμε στον Θεό τι «πρέπει» να κάνει, ποιον να «τιμωρήσει» και ποιον να «συγχωρήσει».

«Δεν είμαστε σύμβουλοί Του. Ο Ίδιος θα τα βρει όλα. Καλύτερα να υπακούμε στον Θεό και να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές Του. Όταν μίλησε στους ανθρώπους με τη γλώσσα της αγάπης και τους χάρισε τα άφθονα δώρα Του, οι ανθρώπινες καρδιές παρέμεναν κωφές. Τώρα φωνάζει στα αυτιά τους με λύπες και κραδασμούς με την ελπίδα ότι οι ανθρώπινες ψυχές θα ξυπνήσουν από την αμαρτωλή χειμερία νάρκη και θα ζήσουν τουλάχιστον την υπόλοιπη ζωή τους με προσευχή και μετάνοια», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ωστόσο, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι, δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι, παρά τη φρίκη του πολέμου, δεν πηγαίνουν στις εκκλησίες, δεν αλλάζουν τη ζωή τους και δεν σκέφτονται καν να μετανοήσουν, αλλά αντίθετα γίνονται θύματα της κακίας προπαγάνδας και του μίσους.

«Αλλά ανά πάσα στιγμή, ακόμη και οι ειδωλολατρικοί λαοί, που απείχαν πολύ από το να πιστεύουν στον αληθινό Θεό, αντιλαμβάνονταν τα προβλήματα και τις θλίψεις ως κάλεσμα για μετάνοια. Ο Θεός μας αγαπά περισσότερο από τον πατέρα και τη μητέρα μας. Επιθυμεί να εισέλθουμε όλοι στο ασβέστο φως της αιώνιας ζωής Του. Τώρα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Θεός είναι κοντά μας όσο ποτέ άλλοτε. Μόνο οι καρδιές των ανθρώπων, δυστυχώς, είναι ακόμα μακριά Του», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.



e-genius.gr ...intelligent web software