x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ουκρανός Ιεράρχης: Ο πόλεμος ξεσκεπάζει τους ανθρώπους

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος, της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας που μέχρι πρότινος υπαγόταν στο Πατριαρχείο Μόσχας, απαντώντας σχετικά με το τι άλλαξε ο πόλεμος στους πιστούς ανθρώπους, σημείωσε έβγαλε τις μάσκες τους.

«Ο πόλεμος αποκάλυψε πολλά κρυμμένα πράγματα στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των κληρικών. Πολλές μάσκες αφαιρέθηκαν. Σε κάποιους από εμάς αποκαλύφθηκαν: αδυναμία, ανικανότητα, οπορτουνισμός και μερικές φορές ακόμη και μίσος, μισαλλοδοξία και επιθετικότητα. Και σε μερικούς, αντίθετα, υπάρχει μια εκδήλωση θυσίας και σύνεσης, ένα βάθος κατανόησης της κλήσης και της διακονίας τους.
Το βάρος του σταυρού που φέρει σήμερα ένας επίσκοπος, η πίστη του στην Εκκλησία και η πίστη του στον πνευματικό όρκο που έχει δώσει διευκολύνουν απλούς ιερείς να φέρουν τον σταυρό. Προστατεύονται ως ένα βαθμό. Και ο σταυρός των ποιμένων της ενορίας, με τη σειρά του, διευκολύνει το έργο της ζωής των απλών ενοριτών. Και αν σήμερα ένας κληρικός φοβάται, αν κατέβει από τον σταυρό του, θα προδώσει την Εκκλησία του, θα προδώσει τον όρκο του, θα έχει προδώσει το ποίμνιό του.Και το ποίμνιο θα μείνει απροστάτευτο», είπε ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, το βάρος του σταυρού, που πέταξε ο ίδιος ο ιερέας, είναι ένα επιπλέον βάρος στους ώμους των απλών πιστών.

«Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό ότι πολλοί κληρικοί σήμερα γνωρίζουν ξεκάθαρα ότι κάθε τους λέξη μπορεί να κοστίσει τη ζωή, και μερικές φορές την αιώνια σωτηρία, σε χιλιάδες πιστούς. Και κάποιος, δυστυχώς, δεν θέλει να το καταλάβει αυτό και εκστομίζει επιβλαβή λόγια. Όλα αυτά είναι πόνος για την Εκκλησία, πόνος για κάθε πιστή καρδιά, ανησυχία για τη μοίρα Της. Γενικά, ο πόλεμος είναι πόνος. Και όχι μόνο από το σκάσιμο οβίδων», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.



e-genius.gr ...intelligent web software