x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Επίθεση Βαρθολομαίου κατά Κύριλλου: Τα λόγια του Ρώσου Πατριάρχη έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επικεφαλής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι τα λόγια του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου για τη άφεση των αμαρτιών μετά το θάνατο στο πεδίο της μάχης δεν συνάδουν με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του σε Γερμανούς δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Φαναρίου είπε ότι ήταν «ιδιαίτερα συγκλονισμένος από το κήρυγμα» του Πατριάρχη Κύριλλου, στο οποίο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών που πέθαναν στην Ουκρανία και του θυσιαστικού θάνατο του Χριστού στον Σταυρό».

«Το ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι όλοι όσοι πεθάνουν σε αυτόν τον πόλεμο θα εισέλθουν αμέσως ως μάρτυρες στη Βασιλεία του Θεού είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην Ορθόδοξη διδασκαλία», τόνισε ο επικεφαλής του Φαναρίου.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία «ιερό». «Αλλά τον αποκαλώ ανίερο και διαβολικό πόλεμο», τόνισε ο επικεφαλής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Είπε επίσης ότι είναι «πολύ λυπημένος» για την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, «οι οποίες διακόπηκαν από τη ρωσική πλευρά».

Στις λειτουργίες που παρέθεσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως συνεχίζεται η μνημόνευση του Πατριάρχη Κυρίλλου, «αν και ο Μητροπολίτης Ουκρανίας Επιφάνιος ζήτησε να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος για να τον καταδικάσουμε», συνόψισε ο επικεφαλής του Φαναρίου.



e-genius.gr ...intelligent web software