x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Θα ξαναφτιάξουμε το πιο σημαντικό ανατολικό ορθόδοξο μοναστήρι»

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ, αλλά οι μοναχοί δεν το βάζουν κάτω.
 
Αποτελεί το σημαντικότερο σύμφωνα με ορισμένους  ουκρανικό ανατολικό ορθόδοξο μοναστήρι, πλησίον της κωμόπολης του Σβιατογίρσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Η συγκεκριμένη λαύρα υπάγεται θρησκευτικά στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που μέχρι πρότινος ανήκε στο Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ανήκει πλέον στην ουκρανική ή τη ρωσική επικράτεια. 
 
Ο Αρχιμανδρίτης Λάζαρος μίλησε για τις ανάγκες της μονής και τα σχέδια αναστήλωσης. 

«Με τη βοήθεια του Θεού θα αποκαταστήσουμε τη στέγη, χρειάζεται υλικό για να καλύψουμε την οροφή - προς το παρόν χρειαζόμαστε υλικό στέγης και λαμαρίνα για να σφραγίσουμε τα παράθυρα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε το νόημα να αντικαταστήσουμε τα παράθυρα»

Ο αρχιμανδρίτης μίλησε και για τις συγκεκριμένες ανάγκες του μοναστηριού ενόψει της κρύας περιόδου του επερχόμενου χειμώνα.

«Για να περάσουμε τον χειμώνα, πρέπει να θερμάνουμε το λεβητοστάσιο, ώστε τα κτίρια, που παραμένουν ανέπαφα, να μην αχρηστεύονται τον χειμώνα. Χρειάζεται κάρβουνο ή καυσόξυλα. Οι υδραυλικοί της Λαύρας έχουν ήδη συνδέσει τα καλοριφέρ. Χρειαζόμαστε καυσόξυλα, ντίζελ – υπάρχουν γεννήτριες που παρέχουν ηλεκτρισμό, οι οποίες λειτουργούν με αντλίες στα πηγάδια και στο λεβητοστάσιο», πρόσθεσε.


e-genius.gr ...intelligent web software