x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Γιατί βάφτισα τα παιδιά ομοφυλόφιλου ζευγαριού

| Ελληνορθοδοξία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πιστεύει ότι είναι αδύνατο να μη βαφτιστούν τα παιδιά των ομοφυλόφιλων, γιατί «ο Θεός δεν χωρίζει τα παιδιά Του με κανένα κριτήριο».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τις «ομοφοβικές επιθέσεις» που «υπέστη» λόγω της βάπτισης των παιδιών του γκέι ζευγαριού, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε ότι «ο Θεός αγαπάει όλα τα παιδιά του και δεν τα χωρίζει. με οποιοδήποτε κριτήριο».

«Ίσως αυτό δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά η Εκκλησία δεν αρνείται –και σε περίπτωση μωρού δεν μπορεί να αρνηθεί– κανέναν στο ιερό μυστήριο της Βάπτισης», διαβεβαίωσε ο Ελπιδοφόρος.

Σύμφωνα με αυτόν, το μυστήριο του Βαπτίσματος είναι «το κύριο μυστήριο της άνευ όρων χάριτος του Θεού». «Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε ένα παιδί από το άπειρο έλεος του Θεού;», είπε ο εκπρόσωπος του Φανάριου.

Είναι βέβαιος ότι η «ένταση» μεταξύ λαϊκών και κληρικών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη βάπτιση των παιδιών του γκέι ζευγαριού «προκλήθηκε από το γεγονός ότι η Εκκλησία κλήθηκε και πάλι να επιλέξει μεταξύ του «να είναι» και «να φαίνομαι»».

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, βάφτισε δύο παιδιά ομόφυλης «οικογένειας» κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. 

Αυτή η κατάσταση προκάλεσε σκάνδαλο στην Ελλάδα. Η Ελληνική Εκκλησία υποσχέθηκε να καταθέσει καταγγελία στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αφού ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν είχε ενημερώσει τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο ότι οι γονείς των παιδιών ήταν κίναιδοι. Αργότερα ο θεολόγος Ιωάννης Χρυσαυγής - Του Fαναρίου- δήλωσε ότι «είναι καιρός να μιλήσουμε για το φύλο και το φύλο στην Εκκλησία». Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον εξαπάτησε βαφτίζοντας τα παιδιά ενός ομόφυλου ζευγαριού.


e-genius.gr ...intelligent web software