x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι κρύβει η εσωτερική κόντρα Ζελένσκι με Δήμαρχο Κιέβου

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Η πολιτική συνοχή στην Ουκρανία ήταν έως τώρα μεγάλη, πλέον όμως καταγράφεται μια έντονη εσωτερική πολιτική διαμάχη μεταξύ Zelensky και Klitscko
Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες ίσχυε μια σιωπηρή συμφωνία, αναφέρει η Deutsce Welle σε ρεπορτάζ της από το Κίεβο. 
Όσο ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στη χώρα, οι εσωτερικές πολιτικές διαμάχες θα πρέπει να περάσουν στο παρασκήνιο.
Τώρα όμως αυτή η σιωπηρή συμφωνία φαίνεται να μην ισχύει.
Καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky ο οποίος επέπληξε δημόσια τον δήμαρχο του Κιέβου Vitaly Klitscko.
Είχε προηγηθεί μια ρωσική πυραυλική επίθεση στο σύστημα τροφοδοσίας ενέργειας της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών και έγιναν μαζικές διακοπές ρεύματος σχεδόν παντού στην Ουκρανία.
Ο Zelensky ωστόσο άσκησε δριμεία κριτική στο δήμαρχο του Κιέβου λέγοντας πως πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έμειναν 20 και 30 ώρες χωρίς ρεύμα και ότι περίμενε πιο αποτελεσματική δουλειά από τις τοπικές αρχές. Έκανε λόγο για ένα δικό του σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχουν σημεία στην πόλη σε καταφύγια και σιδηροδρομικούς σταθμούς που τροφοδοτούνται με ρεύμα και μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλώνοντας έτσι πως μόνο αυτά λειτουργούν και τα υπόλοιπα είναι σε άθλια κατάσταση.
 
 

Η κυβέρνηση έβαλε «κακό βαθμό» στο δήμαρχο 

Έστειλε μάλιστα βουλευτές του κόμματός του «Υπηρέτες του Λαού» για να ελέγξουν τα σημεία θέρμανσης.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας David Aratchamiyia ανέφερε ότι ελέγχθηκαν περισσότερα από 360 σημεία. Σε σχολεία και νηπιαγωγεία πήγαν, φέρνοντας τσάι και μπισκότα με δικά τους έξοδα.
Ο Aratchamiya είπε πάντως πως η κυβέρνηση έβαλε «κακό βαθμό» στη διοίκηση και επαίνεσε μόνο τη διοίκηση των ουκρανικών σιδηροδρόμων.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitscko επειδή έχει περιορισμένη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης στην Ουκρανία χρησιμοποίησε τις επαφές του στο εξωτερικό.
Μίλησε στην κυριακάτικη Bild και κάλεσε τους συμπατριώτες του να επιδείξουν ενότητα.
Εμφανίστηκε με ένα λευκό κράνος σε ένα θερμοηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου και δήλωσε πως «περισσότεροι από 3000 άνθρωποι εργάστηκαν μέρα και νύχτα, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν το 98% των σπιτιών στην πόλη μας τροφοδοτούνται με τηλεθέρμανση».
Παραδέχθηκε όμως ότι το ένα τέταρτο των κατοίκων του Κιέβου έπρεπε να τα βγάλει πέρα ​​χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Vitaly Klitscko ως πιθανός πολιτικός αντίπαλος

 
 

Το πρωί της Κυριακής έγινε όμως γνωστό πως παντού στην πόλη των τριών εκατομμυρίων υπήρχε πάλι ρεύμα, νερό, θέρμανση και λειτουργούσε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Zelensky και η κυβέρνησή του επιτίθενται στον Klitscko.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Zelensky το 2019, ο Andrey Bohdan, τότε επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, ζήτησε την παραίτηση του δήμαρχου της πρωτεύουσας, ο οποίος ασκεί καθήκοντα από το 2014.
Ο Vitaly Klitscko κατάφερε όμως μέσω των επαφών του με τον Andrey Yermak, έμπιστο του Zelensky, να κρατήσει τη θέση του.
Ο Yermak είναι πλέον υπεύθυνος του προεδρικού γραφείου.
Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ο Zelensky θέλει να εξουδετερώσει τον Klitscko ως πιθανό αντίπαλο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές 2024.
Με την προϋπόθεση βέβαια να έχει τελειώσει ο πόλεμος και να έχουν επιβιώσει.

www.bankingnews.gr

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software