x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κορονοχούντα στην Κίνα: Νέα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων που σφυροκοπούν τη οικονομία της

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ
Οι κινεζικές αρχές εισάγουν νέους περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι μολύνσεις φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν την κορύφωση του Απριλίου.

 Τα κρούσματα COVID-19 της Κίνας εκτινάσσονται σε υψηλά ρεκόρ, σηματοδοτώντας περισσότερη ζημιά για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο καθώς εξασθενούν οι ελπίδες για μια γρήγορη έξοδο από τις δρακόντειες πολιτικές που εφαρμόζει το Πεκίνο περί «μηδενικών κρουσμάτων COVID-19» .

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε την Τετάρτη 29.157 μολύνσεις σε εθνικό επίπεδο για την προηγούμενη ημέρα, κοντά στο αποκορύφωμα του Απριλίου.

Ο ημερήσιος όγκος  κρουσμάτων της Κίνας κορυφώθηκε στις 29.411 στις 13 Απριλίου, όταν η Σαγκάη βρισκόταν για αρκετές εβδομάδες σε ένα τιμωρητικό lockdown που προκάλεσε ελλείψεις τροφίμων και σπάνιες εκδηλώσεις κοινωνικής αναταραχής.

Τα αυξανόμενα κρούσματα έρχονται καθώς ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη φάνηκε να δείχνει νέα αναταραχή των εργαζομένων στο τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής του προμηθευτή της Apple Foxconn στη βιομηχανική πόλη Zhengzhou.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα βίντεο Kuaishou, φαίνονται άνθρωποι να σπάζουν κάμερες παρακολούθησης και παράθυρα, να γκρεμίζουν φράγματα και να μαλώνουν με αξιωματούχους που φορούν ολόσωμη στολή  ενώ φωνάζουν για την αμοιβή τους.

Πολλοί πρώην εργαζόμενοι της Foxconn έχουν παραπονεθεί για ελλείψεις τροφίμων και δρακόντειους κανόνες καραντίνας στην πανεπιστημιούπολη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι δύο πηγές με γνώση του θέματος επιβεβαίωσαν τις διαμαρτυρίες στις εγκαταστάσεις του Zhengzhou, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Περισσότερο από το ήμισυ του κρουσμάτων της Τετάρτης, που περιλαμβάνει περισσότερες από 26.400 λοιμώξεις που χαρακτηρίζονται ως ασυμπτωματικές, αναφέρθηκαν στο Guangzhou και το Chongqing, μεγαλουπόλεις στη νότια και κεντρική Κίνα, αντίστοιχα, που φιλοξενούν περισσότερους από 35 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο Πεκίνο, όπου οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία, ενίσχυσαν τις απαιτήσεις για τεστ και περιόρισαν τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης, οι μολύνσεις έφτασαν σε νέα κορύφωση των 1.486.

Η Σαγκάη και η Ζενγκζού, που και οι δύο μάχονται με μικρότερα κρούσματα, είδαν επίσης τα κρούσματά τους να αυξάνονται από την προηγούμενη μέρα.

Η Γκουανγκζού ξεκίνησε ένα πενθήμερο lockdown τη Δευτέρα, μετά από παρόμοια μέτρα νωρίτερα αυτόν τον μήνα που οδήγησαν σε σπάνιες δημόσιες διαμαρτυρίες, ενώ η νοτιοδυτική πόλη Τσενγκντού ξεκίνησε την Τετάρτη έναν νέο γύρο μαζικών δοκιμών.


Οι περιορισμοί είναι ένα νέο πλήγμα για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και ρίχνουν βάζουν τέλος στις προσδοκίες για απομάκρυνση από την πολιτικήτων μηδαμινών κρουσμάτων, μετά την ανακοίνωση χωριστών σχεδίων για χαλάρωση των περιορισμών και αναζωογόνηση του προβληματικού τομέα των ακινήτων προκάλεσε για λίγο θετικό θόρυβο στη Wall Street.

Η οικονομία της Κίνας αναμένεται να δυσκολευτεί να φτάσει σε ανάπτυξη 3% το 2022, κάτι που θα ήταν μια από τις πιο αδύναμες εμφανίσεις της εδώ και δεκαετίες. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε επίσημα 3,9% κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά από αύξηση μόλις 0,4% το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με αναλυτές, ένας βασικός δείκτης που πρέπει να προσέξουμε είναι η κινητικότητα, η οποία παρέμεινε χαμηλή σε όλες τις κύριες πόλεις της Κίνας εκτός από τη Σαγκάη, μειώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες και τις επενδύσεις. Η ανάπτυξη των εξαγωγών ήταν επίσης αρνητική τον Οκτώβριο, με πτώση 0,3% σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2020 λόγω των περιορισμών του COVID-19 καθώς και της αδυναμίας ζήτησης εκτός Κίνας, σύμφωνα με το Natixis.
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software